Ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων ζητά δκαίωση



Ο Σύνδεσμος Κατόχων τραπεζικών αξιογράφων σε επιστολή που απέστειλε στον Βουλευτή Άγγελο Βότση τον συγχαίρει για την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και εκφράζει την ελπίδα  τα θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμό να έχουν αίσια κατάληξη επί προεδρίας του.

«Τα θέματα που μας απασχολούν σήμερα είναι δύο: η δικαστική οδός και η εξωδικαστική», αναφέρεται.

Όσον αφορά τη δικαστική οδό, ο Σύνδεσμος σημειώνει  ότι ύστερα από καθυστέρηση πολλών χρόνων, φαίνεται ότι άρχισε επιτέλους η εκδίκαση των υποθέσεών τους και εκφράζει αισιόδοξοι ότι θα κερδηθούν.

« Η αισιοδοξία μας στηρίζεται τόσο στις πολλές καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων (τρεις του Εφετείου) και στις πρώτες παρόμοιες αποφάσεις των κυπριακών δικαστηρίων. Εκείνο που μας προβληματίζει τώρα είναι ποιος θα μας αποζημιώσει», αναφέρει.

Όσον αφορά την εξωδικαστική οδό, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τα πράγματα ίσως να είναι πιο δύσκολα, αφού όλες οι προσπάθειές να  καταβληθούν οι πρώτες εκατό χιλιάδες ευρώ (όπως στους κουρεμένους καταθέτες) δεν καρποφόρησαν ακόμη.

«Αρκετά μέλη μας στηρίζουν τώρα τις ελπίδες τους στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, για το οποίο έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις, τις οποίες συγκεντρώσαμε με παρατηρήσεις μας στο σχετικό νομοσχέδιο και σε επιστολή μας που στείλαμε στον Υπουργό Οικονομικών», αναφέρουν.
Ζητούν επίσης από τον κ. Βότση, όπως η Επιτροπή καλεί το σύνδεσμο σε θέματα που τους αφορούν άμεσα ή έμμεσα.