Για εμφύλιο «ομοσπονδιακό πόλεμο», κάνει λόγο η πρόεδρος της Αλληλεγγύης

Ο ένας φορτώνει την ευθύνη στον άλλο
και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Πρόεδρο!

 

«Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Προεδρικού και ΑΚΕΛ κλιμακώνεται, με την υποχθόνια συμμετοχή του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος πριν λίγες μέρες  εξέφρασε θέσεις  συναντίληψης με τον Άντρο Κυπριανού. Συνεχίζει ωστόσο να μας κάνει εντατικά μαθήματα με κλασσικά εικονογραφημένα, του όρου “ομοσπονδία”.imagew-5.aspx copy
Ταυτoχρόνως, το ΑΚΕΛ αποφάσισε  την αναστολή της συμμετοχής του στη διαπραγματευτική ομάδα μέχρις ότου διαπιστώσει ότι ο Πρόεδρος είναι στην ορθή γραμμή, δηλαδή στην καλή κατά το ΑΚΕΛ ομοσπονδία και όχι στην αποκεντρωτική”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Πλέον ούτε το ΑΚΕΛ εμπιστεύεται τον Πρόεδρο. Αλλά, ούτε και ο Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος κατηγορεί τον Πρόεδρο ότι αποφασίζει μόνος, χωρίς να λαμβάνει κανένα υπ` όψιν. Καλά, τώρα αντελήφθησαν τί συμβαίνει τόσον ο κ. Μακρίδης, όσο και το ΑΚΕΛ;
Τι αποφάσισε πέραν των όσων διαλαμβάνει το σχέδιο Ανάν στην χειρίστη του εκδοχή, με επιπλέον το ξεχαρβάλωμα της “καλής ομοσπονδίας” προς την χαλαρήν τοιαύτην, της οποίας την πατρότητα ο κ. Μαρκίδης διεκδικεί; Προφανώς,  τονίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, τόσο ο κύριος Μαρκίδης όσο και το ΑΚΕΛ εγκαταλείπουν το ομοσπονδιακό σκάφος που βυθίζεται.
Επιπλέον, ο  Άντρος Κυπριανού είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος, ειδικά μετά την συνάντησή του με τον Τσιαβούσογλου. Αναλογιζόμενος μάλιστα τα νέα αδιέξοδα της κοινής με τον Πρόεδρο ομοσπονδιακής πολιτικής, θέλει να αποσείσει όλες τις ευθύνες».

Καταλήγοντας η Δρ.  Θεοχάρους τονίζει: «Η ουσία είναι μία: Ο εμφύλιος πόλεμος των ομοσπονδιακών συνιστά απόδειξη ότι απέτυχαν, δεν μπορούν να αιτιώνται πλέον τους “απορριπτικούς”  και προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον».