Κλειστά τα σχολεία αύριο στα κατεχόμενα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο  από τις πλήμμυρες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στα κατεχόμενα σύμφωνα με τον ψευδοπρωθυπουργό Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ανακοίνωσε επίσης 1ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο κ. Ερχιουρμάν εξέφρασε την λύπη του για την απώλεια τριών νεαρών ανθρώπων και είπε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία προσέφερε την βοήθεια της και ότι αν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια τότε θα ζητηθεί από την Τουρκία.

Σημείωσε ακόμη ότι δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα σε περιοχή του ξενοδοχείου Βουνί και ότι οι τουρίστες έχουν μεταφερθεί σε άλλα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ερχιρουρμάν προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες σε Δίκωμο, Καραβά και Λάπηθο

Κάλεσε τους πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι και να μην πανικοβάλλονται, προσθέτοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Εξέφρασε τέλος τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο μεταξύ νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τριών θυμάτων των ακραίων καιρικών φαινομένων χθες βράδυ στην περιοχή της Κερύνειας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν 3 σοροί, μια γυναίκα και δύο άντρες. Νεκροί είναι η Γκαγιέ Σογιουτόκ, 18 ετών, ο Τολγκά Μπεκτσί, 21 ετών ενώ για τον Αχμέτ Κιλίτς δεν ανακοινώθηκε η ηλικία του.

Τα τρία αυτά άτομα μαζί με τέταρτο που αναζητείται, επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή Κύκλος στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου ατόμου συνδράμει και ελικόπτερο.