«Ενώνουν δυνάμεις» ΔΗΚΟ -Αλληλεγγύη για τις ευρωεκλογές

Αύριο πιθανότατα η Αλληλεγύη να αποφασίσει συνεργασία με το ΔΗΚΟ 

 

 

Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Αλληλεγγύη να συνεργαστούν στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δήλωσε απόψε η Πρόεδρός του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι αύριο ενδεχομένως να ληφθεί απόφαση από το Εκτελεστικό Γραφείο.images-1

Ο Προέδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του μετά από συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος, είπε ότι με την Αλληλεγγύη, τους ενώνουν κοινές ανησυχίες αλλά και κοινοί αγώνες.
Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, η κ. Θεοχάρους χαρακτήρισε τη συνάντηση «πάρα πολύ παραγωγική και φιλική» και ότι είναι «πολλά αυτά που μας δένουν και οι προοπτικές της περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών ανάμεσα στην Αλληλεγγύη και στο Δημοκρατικό Κόμμα και οι προοπτικές της συνεργασίας μας είναι πάρα πολύ μεγάλες».
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η συνάντηση ήταν πάρα πολύ και χρήσιμη όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα.
Θεωρούμε μέσα από αυτές τις επαφές, μπορούμε, μέσα από μια συνδιαβούλευση, και να συνεκτιμήσουμε τους σχετικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος αλλά ίσως και να βρούμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που ενδεχομένως σήμερα να απαιτούνται για να μπορέσουμε να βγούμε από τα εθνικά αδιέξοδα που δυστυχώς διαβλέπουμε να ορθώνονται ενώπιόν μας.
Συζήτησαν επίσης και τις πιθανότητες για περαιτέρω συνεργασία τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με την Αλληλεγγύη με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών όσον αφορά την προώθηση πολιτικών προτάσεων νόμου και  νομοσχεδίων που ενδεχομένως θα φέρουν σημαντικά οφέλη στο λαό, «ιδιαίτερα σε κατηγορίες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα και έχουν επωμιστεί τα τελευταία χρόνια βάρη και θυσίες».

Ευρωεκλογές

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο εάν από την πλευρά της Αλληλεγγύης έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει μια ενδεχομένη συνεργασία στις ευρωεκλογές, η κ. Θεοχάρους απάντησε ότι «αν υπήρχε απόφαση θα σας ανακοινώναμε αυτή τη στιγμή. Εκείνο που υπάρχει είναι η ισχυρή βούληση για συνεργασία στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα στην αυριανή συνεδρίαση του και το Εκτελεστικό Γραφείο της Αλληλεγγύης. Βάσει του καταστατικού του Κινήματος πρέπει να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διαδικασία, δεν έχει σημασία τί θέλει ο καθένας από εμάς, σημασία έχει να γίνουν όλα βάσει του Καταστατικού. Ναι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να έχουμε συνεργασία τα δύο κόμματα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην χαθούν οι έδρες από τις πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις. Αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, το ΔΗΚΟ είναι πρωτοπόρο στους αγώνες για τη διάσωση του κυπριακού ελληνισμού και νομίζω ότι θα ήταν απαράδεκτο να μην υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία η οποία θα περάσει και από τα όργανα του Κινήματος. Όσον αφορά το Κυπριακό το οποίο είναι ένα σημείο το οποίο αναλώνουμε το 99% των δυνάμεων μας βλέπουμε ότι έχουμε φθάσει σε ένα πολύ δύσκολο, πολύ κρίσιμο σημείο. Η λύση των δύο κρατών επικρέμαται ως Δάμοκλειος Σπάθη επί του τραχήλου του Κυπριακού λαού, και δυστυχώς υπάρχουν ισχυροί παράγοντες και εξωτερικοί και άλλοι που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Συμφωνούμε με το ΔΗΚΟ ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις θυσίες του κυπριακού λαού και στις προοπτικές που είχε μέχρι στιγμής. Η συνεργασία μας στον κοινωνικό τομέα θα συνεχιστεί και αύριο θα κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε αποφάσεις και για τις ευρωεκλογές».
Με τη σειρά του ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε: «Ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης για την πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Εθνικό μας θέμα. Για αυτό ακριβώς θεωρώ παρά πολύ χρήσιμες τις απόψεις της αγαπητής Ελένης, όπως επίσης φυσικά και της Αλληλεγγύης καθώς θεωρούμε ότι μέσα από αυτές τις επαφές μπορούμε μέσα από μια συνδιαβούλευση και να συνεκτιμήσουμε τους σχετικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος αλλά ίσως και να βρούμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που ενδεχομένως σήμερα να απαιτούνται για να μπορέσουμε να βγούμε από τα Εθνικά αδιέξοδα που δυστυχώς διαβλέπουμε να ορθώνονται ενώπιον μας. Επίσης συζητήσαμε και τις πιθανότητες για περαιτέρω συνεργασία τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με την Αλληλεγγύη, με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε ό,τι αφορά την προώθηση πολιτικών, προτάσεων νόμου, των σχεδίων που ενδεχομένως να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στο λαό μας, ιδιαίτερα σε κατηγορίες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα και έχουν επωμιστεί τα τελευταία χρόνια σημαντικά βάρη και θυσίες. Αλλά φυσικά μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και την πιθανή μας συνεργασία στις επερχόμενες ευρωεκλογές, όπου ακριβώς εδώ συνεχίζεται η διαβούλευση και η συζήτηση, πάντα όμως, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ με την πρόθεση σε κάθε περίπτωση να επιδιώξουμε τη συνεργασία με την Αλληλεγγύη καθώς θεωρούμε ότι πράγματι μας ενώνουν κοινές ανησυχίες αλλά και κοινοί αγώνες».

Η κα Θεοχάρους καταλήγοντας είπε   ότι η «συνεργασία στον κοινωνικό τομέα θα συνεχιστεί και αύριο θα κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε αποφάσεις και για τις ευρωεκλογές».
Τέλος ευχήθηκε στον Νικόλα Παπαδόπουλο για τη γιορτή του «να είναι χιλιόχρονος προς όφελος της αγαπημένης μας πατρίδας.»
Ευχήθηκε επίσης το ίδιο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και εκείνος άγει τα ονομαστήριά του.