N.Κοτζιας:«Θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ αν ήμουν στη θέση του ΥΠΕΞ»

«Θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους, αν ήμουν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών» επεσήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, N Koτζιάς σχολιάζοντας1169659 τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» Ελλάδος, ο τέως υπουργός επεσήμανε με νόημα, ότι «είμαστε στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας, οπότε δεν είναι καλό να ερμηνεύονται από την αντιπολίτευση οι εκάστοτε δηλώσεις». Παρατήρησε ωστόσο, ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός «με τα λεγόμενά του, παραβιάζει τους όρους και της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995».

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι «ο Πάνος Καμμένος είναι ο τελευταίος, ο οποίος θα ήθελε προσφυγή στις κάλπες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με βίντεο, το οποίο διέρρευσε από τη Βουλή της  χώρας, ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι «πλέον με την επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα, έχουμε πιθανότητες να διδάσκεται η “μακεδονική” γλώσσα στα παιδιά, στην Ελλάδα που μέχρι τώρα απαγορευόταν».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν τη μήνη της ελληνικής αντιπολίτευσης, η οποία επανέλαβε την ανάγκη απόρριψης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων.

Ο εκπρόσωπος πάντως, της σκοπιανής κυβέρνησης, σε διευκρινιστικές του δηλώσεις, διαβεβαίωσε πως «κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα, είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής».