Γαλλία:Τα «Κίτρινα Γιλέκα» συνεχίζουν ειρηνικά τις διαδηλώσεις τους

Μπορεί η γαλλική κυβέρνηση να ανακοίνωσε την Τρίτη την αναστολή των φορολογικών αυξήσεων στα καύσιμα για έξι μήνες, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» ωστόσο το κίνημα επιθυμεί τη συνέχιση της κινητοποίησης του.1417433

Μιλώντας σε γαλλικά ΜΜΕ, ο Benjamin Cauchy, μέλος της οργάνωσης  των «Κίτρινων Γιλέκων» δήλωσε ότι το κίνημα θα συνεχίσει τις διαμαρτυρίες στη Γαλλία  αν και, όπως πρόσθεσε, δεν πρέπει να είναι βίαιες.

«Τα Κίτρινα Γιλέκα επιθυμούν νέες κινητοποιήσεις το επόμενο Σάββατο. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα πρέπει να διεξαχθούν ειρηνικά και χωρίς βία. Μια καθιστική διαμαρτυρία 5.000 κίτρινων γιλέκων στην Τουλούζη θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αρχές από τις οποιεσδήποτε  εικόνες βίας. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συμπάθεια και την υποστήριξη του 85% των Γάλλων », είπε.

Την ίδια στιγμή όπως ανέφερε στο BFMTV ότι η αναστολή της φορολόγησης των καυσίμων δεν ήταν αυτό που επιδίωκαν καθώς ήθελαν μια οριστική ακύρωση.

«Οι Γάλλοι θέλουν ολόκληρη την μπαγκέτα, όχι μόνο τα ψίχουλα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γαλλία, από την έναρξη των διαδηλώσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», όπως γνωστοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ.

«Από την έναρξη των διαδηλώσεων, τέσσερις από τους συμπατριώτες μας πέθαναν. Εκατοντάδες πολίτες, και ειδικότερα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν, σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά», είπε ο Φιλίπ, στη διάρκεια δηλώσεών του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.