Ζημιές στην επαρχία Πάφου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα


Σημαντική βελτίωση των καιρικών φαινομένων σημειώνεται σήμερα στην επαρχία Πάφου. Σύμφωνα με τις πρωινές αναφορές δεν παρατηρείται οποιοδήποτε πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.Unknown

Ωστόσο πολλά μέρη πλήγηκαν χτες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από τις βροχές, βροντές και τους δυνατούς ανέμους που εκδηλώθηκαν  από τις 19:30 το βράδυ σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, πλημμύρισαν δρόμοι και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 8 κλήσεις , εκ των οποίων 5 ο κεντρικός πυροσβεστικός σταθμός Πάφου, και 3 ο πυροσβεστικός σταθμός του αεροδρομίου Πάφου.

Οι κλήσεις, σύμφωνα με την πυροσβεστική αφορούσαν κυρίως θέματα πλημμυρισμένων δρόμων και υπογείων  καθώς και αποκοπή δέντρων.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού από τον Κυκλικό Κόμβο Κονιών μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού, η ορατότητα χτες ήταν  πολύ περιορισμένη και το οδόστρωμα ολισθηρό.

Η Αστυνομία με ανακοίνωση της προέτρεψε τους οδηγούς  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκε στις κοινότητες Σταυροκόνου, Αγίας Βαρβάρας, Φασούλα, Μαντριά, Κούκλια, Έμπας, Τάλας, Κισσόνεργας και στην περιοχή του  Κόλπου Κοραλίων

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πτώση δέντρων σημειώθηκε στον δρόμο παρά την κοινότητα των Κουκλιών γύρω στις 19:45 χθες , ενώ τα συνεργεία του τμήματος Δημοσίων Έργων και της Επαρχιακής Διοίκησης μετέβησαν στο μέρος για τον καθαρισμό του δρόμου.

Εξάλλου, σε άλλη περίπτωση, πτώση στύλου της ηλεκτρικής σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα η παροχή  ηλεκτρικού ρεύματος να έχει διακοπεί.

Επίσης, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στέγη κατοικίας έχει υφαρπαχτεί στην κοινότητα Σταυροκόνου.

Πτώση δέντρων σημειώθηκαν στα Κούκλια. Από την πρώτη κυπαρισσιών όχημα εγκλωβίστηκε ενώ στην σκηνή κλήθηκε η πυροσβεστική .

Στο μεταξύ, αρκετοί δρόμοι στην Πάφο πλημμύρισαν  και οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες.

Στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου επικρατούσε θαλασσοταραχή ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου , αεροσκάφος των βρετανικών αερογραμμών καθυστέρησε να απογειωθεί κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Η Αστυνομία με ανακοίνωση της προτρέπει τους οδηγούς οχημάτων  με αφορμή τις βροχερές καιρικές συνθήκες να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και απόλυτα συγκεντρωμένοι στον δρόμο.

Καλεί επίσης τους οδηγούς να οδηγούν με μειωμένη  ταχύτητα αφού όπως αναφέρει , η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση. Επίσης οι οδηγοί να έχουν  αναμμένα τα φώτα πορείας και να διατηρούν μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.