Σχέδιο για αύξηση επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων μελετά η Κυβέρνηση

Σκέψεις για αύξηση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων κάνει η Κυβέρνηση, με τη διάθεση ενός κονδυλίου γύρω στα 22 εκ. ευρώ, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.Unknown-2

Μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Αιμιλιανίδου ρωτήθηκε για τις αποφάσεις κατά τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ, στην παρουσία της ίδιας, του Υπουργού Οικονομικών, του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Απαντώντας η Υπουργός ανέφερε ότι σκεφτόμαστε πως θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις χαμηλές συντάξεις, προσθέτοντας ότι ο τρόπος είναι με την αύξηση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων.

«Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις χθες μετά από οδηγίες του Προέδρου. Υπάρχει ένα κονδύλι σήμερα, το οποίο έχουμε συζητήσει, γύρω στα 22 εκ. για αύξηση ακριβώς του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων» ανέφερε.

Σύμφωνα με την Υπουργό, αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και της περαιτέρω στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Σε ερώτηση αν αυτή η στήριξη θα αφορά επιπρόσθετο ποσό της τάξης των 50 ευρώ μηνιαίως, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι «αυτά τα σενάρια γίνονται, μελετώνται, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε εκείνους που έχουν και την πιο χαμηλή σύνταξη».Unknown-1

Πρόσθεσε ότι «και την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης η σκέψη της Κυβέρνησης ήταν στις ευάλωτες ομάδες» ενώ η πρώτη κίνηση ήταν η καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).

Αυτή η κοινωνική πολιτική συνεχίζεται με όλα τα μέτρα και όπως είπε πολλές φορές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποιαδήποτε ανάπτυξη της οικονομία, θα επιστραφεί στους πολίτες, ανέφερε η Υπουργός.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα της αύξησης του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πολύ σύντομα, έτσι ώστε να στηριχθούν αυτοί που έχουν τα πιο χαμηλά εισοδήματα. Σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει κατορθωτό πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, η κ. Αιμιλιανίδου είπε «νομίζω ότι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτόν τον στόχο».

Κληθείσα να αναφερθεί στο θέμα της επέκτασης του σχεδίου Εστία, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι θα γίνουν κάποιες σκέψεις για το πώς μπορούν, όσοι είχαν δάνεια για την πρώτη κατοικία και οι οποίοι πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους, να κάποιο όφελος από το σχέδιο Εστία το οποίο θα επεξεργαστούμε.

Τέλος, ερωτηθείσα για το Χριστουγεννιάτικο δώρο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι «έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες διευθετήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και σε λίγες μέρες θα εκδώσουμε και ανακοίνωση», προσθέτοντας ότι πολύ πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθεί σε όλους τους δικαιούχους.