Εχασαν τον ύπνο τους στην ΚΟΠ απο τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή

Κομπίνες και σικέ παιγνίδια 

Γραπτή κατάθεση πρόκειται να δώσει αύριο στην Αστυνομία ο διαιτητής Μάριος Παναγή για τα όσα δημοσίως κατήγγειλε σήμερα και αφορούν σημεία και τέρατα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.panagi-marios

Σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε σχετικά με τη δημόσια τοποθέτηση του διαιτητή Μάριου Παναγή, πως έχει γίνει επικοινωνία με τον ίδιο και έχει διευθετηθεί όπως αύριο δώσει γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία έτσι ώστε να διερευνηθούν όλα αυτά για τα οποία μίλησε δημοσίως.

Όπως εξήγησε, η υπόθεση θα διερευνηθεί από το ΤΑΕ Αρχηγείου ενώ σχετικά έχει ενημερωθεί και η ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας διέψευσε εξάλλου πληροφορίες σε διάφορες ιστοσελίδες για οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας προς την Αστυνομία για τη λήψη κατάθεσης από τον Μάριο Παναγή διευκρινίζοντας ότι η Νομική Υπηρεσία ενημερώθηκε εκ των υστέρων για τα όσα ανέφερε ο Μάριος Παναγή και CNA_M3961461e3de34d5686b6df12619c24e0επαναλαμβάνοντας ότι η κατάθεση θα δοθεί μετά από επικοινωνία που είχε η Αστυνομία με τον διαιτητή.

Όπως εξήγησε, από πλευράς Αστυνομίας, μετά τη λήψη της κατάθεσης το περιεχόμενο της οποίας θα διερευνηθεί, θα ενημερωθεί η Νομική Υπηρεσία εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα κληθούν και άλλα άτομα να δώσουν κατάθεση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι σε πρώτο στάδιο θα δώσει γραπτή κατάθεση ο Μάριος Παναγή και θα αξιολογηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης του. «Αν και εφόσον χρειαστεί να κληθεί οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο αυτό θα γίνει αφού αξιολογηθεί η κατάθεση του Μάριου Παναγή».

Νωρίτερα ο διαιτητής Μάριος Παναγή είχε προβεί, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσε σε καφετέρια της Λευκωσίας σε σωρεία καταγγελιών κατά του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Χανς Ρέικβαρτ, του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του Α` Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα ότι ελέγχουν και χειραγωγούν διαιτητές και κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα όπως τον καλέσει για κατάθεση προς εξιχνίαση των στημένων αγώνων στη Κύπρο, ενώ απευθύνθηκε και προς τους Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο ρωτώντας τους αν γνωρίζουν οτιδήποτε για συνάντηση υψηλόβαθμου παράγοντα της ΚΟΠ, σε σχέση με κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου.

Tι κατάγγειλε ο Μάριος Παναγή 

 

Εχω κατάστημα στην Πάφο αλλα και την Λευκωσία. Δεν ντρέπομαι να δουλέψω αλλά ντρέπομαι να εξυπηρετώ τα συμφέροντα του όποιουδήποτε ακόμη και ανpegasus_LARGE_t_143761_106437543_type12438 μου δίνει χρηματικό ποσό”.

 “Βασανίστικα πολύ από τις προτροπές να συνεχίσω να είμαι μέρος του συστήματος και να μην μιλήσω. Δεν έχω παραιτηθεί ακόμη όμως δεν ξέρω αν θα είμαι και μετά. Όποιος πάει κόντρα στο σύστημα  πάει σπίτι του. Ήμουν διαιτητής στο Απόλλων-ΑΕΚ την 1η αγωνιστική και πήρα βαθμό 8.2 όμως επειδή δεν πήγα με τα νερά του συστήματος κάποιοι με κυνήγησαν. Είχα χαμηλή βαθμολογία λόγω των ενδοεπικοινωνιών”.

Πως είναι δυνατόν για το θέμα αυτό που είναι μεν σημαντικό αλλά όχι και το πιο σημαντικό στη διαιτησία, έδειξε τόση ευαισθησία ο κύριος Ρέικβαρτ ενώ ήταν στην Ολλανδία και δεν δείχνει το ίδιο όταν γίνονται τόσα μεγάλα λάθη για μια διαιτησία; Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες στη Β κατηγορία. Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες από την Β΄ κατηγορία στη Α΄ κατηγορία ;

”Έπρεπε βλεπετε να μπει άλλος στην λίστα των διεθνων που ερχόταν από ασθένεια και άλλος ο οποίος το 1999 είχε συλληφθεί για κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων σε στάδιο στην Κύπρο”.

”Λυπάμαι και τα χρήματα που σπαταλά η ΚΟΠ για να φέρνει ξένους αρχιδιαιτητές. . Κύριοι αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με παράγοντα της ΚΟΠ…. 

”Ο Παναγή  έκανε σημαντικά λάθη σαν διαιτητής αλλά δεν έκανε σε κανένα χατίρια….

“Μου είπε ο κύριος Ρέικβαρτ ότι το τρέξιμο μου στο γήπεδο δεν είναι σωστό. Εγώ πάντως όπως έτρεχα στα 24 μου τρέχω και στα 34 μου. Μια και η ιστορία με το τρέξιμο θυμάμαι ότι ήταν εφεύρεση του Καπιτανή τότε μέντορα μου, ο οποίος όταν κάποτε πίστευε στο ταλέντο μου, έλεγε ότι αν βελτιώσω το τρέξιμο θα πήγαινα πολύ μπροστά. Συγγνώμη αγαπητοί φίλοι αλλά με το ίδιο στυλ έτρεχα όταν με όριζαν σε αγώνες που έκριναν πρωταθλητές και κυπελλούχους αλλά τότε κανένας δεν είχε ενοχληθεί με το τρέξιμο μου”.

Συγγνώμη κύριε Ρέικβαρτ είναι σημαντικό την διαιτησία να την υπηρετούν άνδρες και άτομα με δυνατή προσωπικότητα ! Που έχουν την δική τους άποψη και όχι αυτή που τους υποβάλλουν! Τι να σας πω ακόμα; Ότι ακόμα και ο Ρέικβαρτ μου είπε πολλές φορές ότι νιώθει πίεση και άγχος, ότι δεν κοιμάται τα βράδια; Να κοιμάται επειδή την δουλειά του την κάνουν άλλοι”.

Αναφερόμενος σε παράγοντα της ΚΟΠ: “Και αν δεν έχεις καμία σχέση γιατί με καλούσες στο κινητό μου τηλέφωνο πριν τον αγώνα Εθνικός Άχνας-Ένωση; Όπως πρόσεξες δεν το απάντησα . Αλλά πως είναι δυνατόν να το γνωρίζει ο πρόεδρος του Εθνικού και να με ρωτά αν μιλήσαμε . Μήπως με κάλεσες και άλλες φορές; Όταν έκανα αγώνες που έκριναν πρωταθλητές και ήταν εξαιρετικά κρίσιμοι δεν το έκανες. Βρες τις συμμετοχές και πες μου. 

Για τα στοιχεία που έχει: “Ξέρω ότι ήρθατε στη διάσκεψη για να σας περισσότερα γεγονότα στη διαιτησία. Εγώ σας λέω ότι διαθέτω τα στοιχειά και θα τα παρουσιάσω εκεί που πρέπει. Δεν περιμένω ότι θα μου τα ζητήσει η ΚΟΠ αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα όπως με καλέσει για κατάθεση προς εξιχνίαση όλων τον στημένων αγώνων στη Κύπρο. Ο Μάριος Παναγή αγαπά τη διαιτησία. Λυπάται όμως για το κατάντημα της. Λυπάται συναδέλφους οι οποίοι αναγκάστηκαν να μπουν στα διάφορα κυκλώματα για να παραμείνουν στο χώρο. Λυπάται εκείνους που με πρόσχημα προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου βουλευτή στις 25/09/2010 και ώρα 20.30 πήγαν στο γραφείο γνωστού παράγοντα της ΚΟΠ και προφανώς αφού έμαθαν τον τόπο, εξακολουθούν όποτε θέλουν να πηγαίνουν για υπόκλιση . Και όχι μόνο διαιτητές αλλά και παρατηρητές”.

 “Τι να πω, για την επιτροπή διαιτησίας. Όταν μας ρώτησαν ποιους να συστήσουμε, και θέλαμε άτομο τίμιο που όμως δεν το ήθελαν στον χώρο. Ξαφνικά μειώθηκαν οι θέσεις στην επιτροπή διαιτησίας από 8 σε 7. Ξέρετε τι έγινε φέτος που έφυγαν ο Τράττος και ο Παναγή από τον σύνδεσμο διαιτητών; Οι θέσεις αυξήθηκαν ξανά”.

 “Το γνωρίζετε ότι διαιτητές πήραν προαγωγές γιατί έδιναν άδειες στον στρατό; Διαιτητής ειδοποίησε παράγοντα την Τετάρτη και του είπε ότι θα του κάνει καλό παιχνίδι. Για αγώνα της Παρασκευής. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο”.

Για πολιτικά κόμματα: “Ρωτώ τους πολιτικούς του τόπου μας, γνωρίζουν τίποτα για την συνάντηση υψηλόβαθμου παράγοντα της ΚΟΠ; Το ποδόσφαιρο λένε δεν πολιτικοποιείται. Ρωτώ τους αρχηγούς των κομμάτων”.


”Όπως σας είπα έχω όλα τα στοιχεία, αναμένω και θα τα καταθέσω. Είναι στο χέρι όλων αν θα με καλέσουν. Αν θέλουν είμαι στην διάθεση τους. Δεν φοβάμαι ….

Ανακοίνωση ΚΟΠ 

Σε ανακοίνωση της η ΚΟΠ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης προτίθεται να εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας το διορισμό ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού ενώπιον του οποίου θα κληθεί ο κ. Παναγή, «προκειμένου στοιχειοθετήσει όλες τις καταγγελίες στις οποίες προέβη». Όπως αναφέρεται, η εισήγηση του Προέδρου της ΚΟΠ, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, θα διαβιβαστεί άμεσα προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

Η ΚΟΠ σημειώνει τέλος πως «δεν πρόκειται να μπει σε δημόσια συζήτηση ή αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε σε σχέση με τα θέματα τα οποία έθιξε ο κ. Παναγή, όμως, επιθυμεί να διαβεβαιώσει όλους πως θα τύχουν διερεύνησης με την πρέπουσα σοβαρότητα».

ΑΚΕΛ:Να ερευνηθούν αμέσως  

Οι καταγγελίες του διεθνούς διαιτητή Μάριου Παναγή για τη διαιτησία και την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν αμέσως. Οι καταγγελίες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία εάν ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελίες του διεθνούς διαιτητή προστίθενται στις διάφορες καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει για τα κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Προστίθενται στο τι συζητείται ευρέως στην κυπριακή κοινωνία για τη δυσωδία που αποπνέει ο χώρος του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας με ηχογραφημένες συνδιαλέξεις σε σχέση με την υπόθεση Λίλλη, στις οποίες κατονομάζονται πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες για στημένα παιχνίδια και παρεμβάσεις στη διαιτησία.

Το ΑΚΕΛ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την άσχημη κατάσταση στο χώρο της διαιτησίας και γενικότερα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όπως έχουμε καταγγείλει κομματικές και άλλες παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις στην ΚΟΠ και στο χώρο της διαιτησίας. Η πιο πρόσφατη αναφορά έγινε από τον ίδιο το Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ Λεμεσού η οποία και είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι καταγγελίες προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία να επέλθει κάθαρση. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέμβει και να καθαρίσει το χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Για τούτο το λόγο το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα για συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αναμένουμε σύντομα εξελίξεις σε σχέση με τις καταγγελίες.

Σε ότι αφορά στο ερώτημα του κ. Παναγή κατά πόσο έχει γίνει συνάντηση στην παρουσία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά ότι ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ουδέποτε συμμετείχε σε τέτοιου είδους συνάντηση που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.