Μεντβέντεφ:«Η Ρωσία έχει αρκετά αποθέματα για να ξεπεράσει την κρίση»

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε την Τετάρτη τους Υπουργούς και τους ηγέτες των βιομηχανιών ότι η χώρα έχει αρκετά νομισματικά αποθέματα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, παρά τη βουτιά στην αξία του ρουβλιού.Russian Prime Minister Dmitry Medvedev gestures giving a live interview on the annual results of the Russian Government

“Όλους τους οικονομικούς και παραγωγικούς στόχους που έχετε θέσει, η χώρα έχει τα νομισματικά αποθέματα να τους πετύχει”, τόνισε ο κ. Μεντβέντεφ σε τηλεοπτική διάσκεψη.

“Ενεργούμε με βάση ότι οι μελλοντικές μας δράσεις πρέπει να βασίζονται στους μηχανισμούς της αγοράς”, είπε, αποκλείοντας την εφαρμογή ελέγχων στην διακίνηση κεφαλαίων για να περιοριστούν οι νομισματικές συναλλαγές.

“Αυτό δεν θα οδηγήσει σε κάτι χρήσιμο”, επισήμανε ο κ. Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το ρούβλι έχει υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο που μπορεί να χαρακτηριστεί “άνετο” για την οικονομία και το κοινό, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι Κεντρική Τράπεζα και Κυβέρνηση έχουν καταλήξει σε δέσμη μέτρων για σταθεροποίηση της κατάστασης.