«Επωφελείς οι αποφάσεις για Συνεργατισμό», υποστηρίζει ο Χάρης Γεωργιάδης

 

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε σήμερα των αποφάσεων που λήφθηκαν για τον Συνεργατισμό, λέγοντας πως αποδείχτηκαν σωστές κι επωφελείς, και σημείωσε πως η προσπάθεια τώρα επικεντρώνεται στην εδραίωση και ενδυνάμωση της ανάπτυξης.imagew-3.aspx

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης κατάθεσής του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, ο Χάρης Γεωργιάδης διατύπωσε τη θέση ότι με τις πρόσφατες καθοριστικές αποφάσεις για τον Συνεργατισμό αλλά σε κάποιον βαθμό και με τη σημερινή του κατάθεση, κλείνει ένας κύκλος δημόσιου διαλόγου που ξεκίνησε με τα δραματικά γεγονότα του 2013.

«Μέχρι τότε κάποιοι είχαν επιλέξει κα έκρυβαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δική μας επιλογή ήταν να τα αντιμετωπίσουμε προωθώντας αλλαγές που διόρθωναν διαχρονικές παθογένειες και στρεβλώσεις στο τραπεζικό μας σύστημα, στο κράτος και στην οικονομία», είπε, σημειώνοντας πως «αυτή η προσπάθεια ήταν και παραμένει δύσκολη. Δεν ολοκληρώνεται μέσα σε δυο- τρία χρόνια και δεν είναι μια μάχη από την οποία μπορείς να εξέλθεις χωρίς κόστος, χωρίς να έχεις ματώσει. Το σημαντικό είναι να παραμείνεις ζωντανός και να συνεχίσεις και αυτό ακριβώς συνέβη στην Κύπρο, στην κυπριακή οικονομία, στο τραπεζικό μας σύστημα».

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν για τον Συνεργατισμό, είπε, ήταν πολιτικά δύσκολες, αλλά όπως έχει αποδειχτεί, ήταν αποφάσεις επωφελείς που έχουν διασφαλίσει τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας. «Αυτό θεωρώ πως σήμερα γίνεται κατανοητό από όλους, ακόμη κι αν υπήρχαν κάποιοι που αμφέβαλλαν, σήμερα με τις εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει, με τις αναβαθμίσεις που έχουμε πετύχει λόγω ακριβώς αυτών των αποφάσεων, θεωρώ πως όλοι έχουν κατανοήσει πως ήταν αποφάσεις σωστές κι επωφελείς», επεσήμανε.

«Η προσπάθειά μας και η προσήλωσή μας από τώρα και στο εξής επικεντρώνεται στην εδραίωση και στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης, αλλά και σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι το μέρισμα της ανάπτυξης θα το απολαύσει το σύνολο των συμπολιτών μας», είπε ο Υπουργός.