Πρόεδρος: Ο τομέας της υγείας θα αλλάξει πλήρως μέχρι το 2020

Ολόκληρος ο τομέας της υγείας βρίσκεται στην καρδιά της πιο κρίσιμης μεταρρύθμισης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και θα αλλάξει πλήρως μέχρι το 2020, ανέφερε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.imagew-5.aspx

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), τον οποίο ανέγνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, διαβεβαίωσε παράλληλα ότι τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ίδιος εργάζονται για την αναβάθμιση του τομέα της υγείας και για την παροχή στους επαγγελματίες υγείας των απαραίτητων εργαλείων που θα διευκολύνουν το έργο τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην πορεία υλοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο, σημείωσε, βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας και της καθολικής κάλυψης.

Πρόσθεσε ότι το ΓΕΣΥ έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει τις δομές και τους ανθρώπινους πόρους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματίες υγείας, νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της επιλογής τους.

Συνεχίζοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και αποφασιστικά τα περισσότερα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της υγείας και ταυτόχρονα θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Αναφερόμενος  στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι από την ίδρυση της το 2014 έχει αποδειχθεί μια υψηλής ποιότητας διδακτική και ερευνητική Σχολή, αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο της ιατρικής εξειδίκευσης στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε τέλος ότι στόχος της Κυβέρνησής του είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το ποιοτικό του έργο.