Bρέθηκαν αίματα στα ρούχα του ύποπτου για το φόνο της 56χρονης

Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε ο ύποπτος για το φόνο της 56χρονης Γιαννούλας Χατζηγιάννη.

Ο φόνος διαπράχθηκε στον Οίκο Μαραθάσας περί τις 13.00 της 12ης Νοεμβρίου. Το Επαρχιακό Δικαστήριο ικανοποιήθηκε από τα στοιχεία που έθεσε ενώπιον του, ο ανακριτής της υπόθεσης, στα οποία μεταξύ άλλων είναι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στα ρούχα, το μπάνιο της οικίας του και τα χρήματα που κατείχε ο ύποπτος.imagew-1.aspx

Επίσης αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ότι ο ύποπτος θεάθηκε εντός του οχήματος του θύματος πριν τον φόνο και ότι ο σουγιάς που δέχθηκε τις αλλεπάλληλες μαχαιριές το θύμα εντοπίστηκε στη θέση του συνοδηγού στο όχημα του θύματος.

Η κράτηση του 40χρονου διατάχθηκε για τη διερεύνηση των αδικημάτων του φόνου εκ προμελέτης, ληστείας, της παράνομης κατοχής όπλου με σκοπό την πρόκληση τρόμου, και την παράνομη κατοχή περιουσίας.

Η διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης του 40χρονου υπόπτου, που διεξήχθη με διερμηνέα καθώς ο ύποπτος κατάγεται από τη Γεωργία, δεν μιλά την ελληνική γλώσσα, άρχισε με τη συνοπτική διαδικασία έγκρισης νομικής αρωγής και διορισμού δικηγόρου για τον ύποπτο.

Ο ύποπτος στο αίτημα του ανέφερε ότι είναι οικοδόμος και ο μισθός του δεν επαρκεί για να πληρώσει δικηγόρο, καθώς πληρώνει ενοίκιο και στέλνει χρήματα στα 3 παιδιά του και τη σύζυγο του που ζουν στη Γεωργία.

Η διαδικασία διεξήχθη μέσω διερμηνέα και το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του υπόπτου για νομική συνδρομή για τη διαδικασία προσωποκράτησης και μόνο. Ο ύποπτος αποδέχθηκε το διορισμό του Λεύκου Κυριακίδη ως δικηγόρου του.

Ο ανακριτής της υπόθεσης Ευαγόρας Ευαγόρου στην ένορκη δήλωση του με την οποία αιτήθηκε την 8ημερη προσωποκράτηση του υπόπτου ανέφερε ότι τα γεγονότα της υπόθεσης τοποθετούνται στον Οίκο Μαραθάσας και Καλοπαναγιώτη.

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 13.15 της 12ης Νοεμβρίου ότι εντός του κυρίου δρόμου (Σταδίου) στον Οίκο Μαραθάσας ήταν τραυματισμένη γυναίκα. Στη σκηνή μετέβη η Αστυνομία και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου που διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε πολλαπλές μαχαιριές, περιτομή λαιμού και είχε κομμένες την τραχεία και την καρωτίδα.

Ακολούθως είπε ότι στη θέση του συνοδηγού εντοπίστηκε σουγιάς.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο ύποπτος μετά τη σύλληψή του συγκατατέθηκε σε ιατρική εξέταση κατά την οποία διαπιστώθηκαν εκδορές στα χέρια του και κηλίδες στα ρούχα του που μοιάζουν με αίμα.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στις έρευνες που έγιναν στο διαμέρισμα του υπόπτου στον Καλοπαναγιώτη στο μπάνιο (τοίχο) του εντοπίστηκαν κηλίδες που μοιάζουν με αίμα.  Κηλίδες που ομοιάζουν με αίμα εντοπίστηκαν και στο χρηματικό ποσό που κατείχε.

Ο ανακριτής είπε πως ο ύποπτος αρνείται ενοχή και προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς.

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι λήφθηκαν 8 καταθέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται μαρτυρίες που φέρουν τον ύποπτο στο όχημα του θύματος πριν τη διάπραξη του φόνου.

Είπε στο Δικαστήριο πως αναμένεται να ληφθούν ακόμα 50 μαρτυρίες από το φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου, όπως από τον εργοδότη του θύματος, που δούλευε στο συνεργατικό (μπακάλικο) για το ενδεχόμενο το θύμα να μετέφερε τις εισπράξεις του μπακάλικου, τον εργοδότη του υπόπτου για να διαπιστωθεί εάν το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του δικαιολογείται με τις απολαβές του.

Ανέφερε επίσης ότι αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής που θα διενεργηθεί εντός της ημέρας και τα αποτελέσματα της άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος και του υπόπτου.