Οι γιατροί του Τ.Α.Ε.Π. Πάφου προχωρούν από σήμερα σε δυναμικά μέτρα

Οι γιατροί του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Α.Ε.Π.) Πάφου εξαναγκάζονται να προχωρήσουν σε λήψη δραστικών μέτρων από σήμερα, «λόγω των κινδύνων και προεκτάσεων στην παροχή ιατρικής φροντίδας προς τους ασθενείς», σύμφωνα με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.).imagew.aspx

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων γενικότερα, αλλά και των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Α.Ε.Π.) ειδικότερα, δεν είναι καινούριο ζήτημα.

«Δυστυχώς, προσεγγίζεται από το Υπουργείο Υγείας με λύσεις «εφικτές» που δεν βασίζονται σε ένα σφαιρικό, ολοκληρωμένο και σωστό σχεδιασμό, αφού το ίδιο έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στο διήγημα της επερχόμενης αυτονόμησης», προσθέτει.

Αναφέρει ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει, ενημερώσει και καλέσει το Υπουργείο Υγείας σε παραγωγικό διάλογο και διαβούλευση για το μείζων ζήτημα της υποστελέχωσης και για την αδήριτη ανάγκη λήψης τάχιστων, άμεσων και ριζικών μέτρων επίλυσης του διαχρονικού αυτού προβλήματος.

«Η τελευταία επιστολή της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., ημερομηνίας 8 Οκτωβρίου 2018, όπως και η αντίστοιχη επιστολής από τους Ιατρούς του Τ.Α.Ε.Π. Πάφου, ημερομηνίας 17 Οκτωβρίου 2018, προειδοποιούσαν την Αρμόδια Αρχή για το ενδεχόμενο λήψης και εφαρμογής μέτρων αντίδρασης. Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, το Υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των εν αγωνία Ιατρών των Τ.Α.Ε.Π., πλην βεβαίως,  ενός μονόλογου, που εκθείαζε την πολιτική του Υπουργείου Υγείας ζητώντας από τους άλλους, απλά, να μην παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα των δημοσίων νοσηλευτηρίων την οποία βιώνουν καθημερινά», σημειώνει.

Όπως αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει και δηλώνει, ότι εφαρμόζει λύσεις, «εφικτές», για τα προβλήματα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Η Συντεχνία απαντά ότι στην οργάνωση υπηρεσιών παροχής φροντίδας προς τους ασθενείς, δεν εφαρμόζεις «εφικτές» και πολύ περισσότερο εμβαλωματικές λύσεις, αλλά, σχεδιάζεις και εφαρμόζεις μέτρα που διασφαλίζουν Ποιοτική και Ασφαλή Φροντίδα Υγείας προς τους ασθενείς και παράλληλα ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας προς τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Γι’ αυτό, λόγω των κινδύνων και προεκτάσεων στην παροχή ιατρικής φροντίδας προς τους ασθενείς οι συνάδελφοι Ιατροί του Τ.Α.Ε.Π. Πάφου εξαναγκάζονται να προχωρήσουν σε λήψη δραστικών μέτρων από την 1/11/2018, με την σύσσωμη στήριξη της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών. Απολογούμαστε προς τους ασθενείς για την πιθανή ταλαιπωρία και ευελπιστούμε σε ανάλογες απολογίες εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, το οποίο με τις πολιτικές του, μας εξαναγκάζει στην λήψη μέτρων», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., στην ανακοίνωση της.