Αφγανιστάν: Με αίμα βάφτηκαν οι πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά το 2010

Με αίμα βάφτηκαν οι πρώτες πρώτες βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν μετά το 2010, με νεκρούς και τραυματίες μέσα σε κλίμα φόβου. Μέλη των Ταλιμπάν είχαν απειλήσει με επιθέσεις.892134

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε εκρήξεις στα εκλογικά κέντρα κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Περισσότεροι από 110 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Pahjwok.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Sputnik ότι τουλάχιστον τρεις εκρήξεις είχαν πλήξει διαφορετικές περιοχές της Καμπούλ, όπου πραγματοποιούνταν οι εκλογές.

Αργότερα, μια ιταλική ΜΚΟ ανέφερε ότι 30 άνθρωποι που τραυματίστηκαν σε έκρηξη κοντά σε εκλογικό τμήμα στην Καμπούλ μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο κατέληξε.

Πριν από την ψηφοφορία, τα μέλη του ριζοσπαστικού κινήματος των Ταλιμπάν, που δεν αναγνωρίζουν τις σημερινές εκλογές, απείλησαν τους πολίτες και ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να σαμποτάρουν την εκλογική διαδικασία.

Για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας είχαν ενισχυθεί.

Αναπτύχθηκαν συνολικά 70.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν σε όλη τη χώρα για να προστατεύσουν τα 21.000 εκλογικά κέντρα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός μιλούσε για 50.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργειο Εσωτερικών της χώρας.