Αντιδράσεις στην Κύπρο από την παραίτηση Ν.Κοτζιά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με γραπτή δήλωση του χθες εκφράζει λύπη για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.imagew-1.aspx

“Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για την παραίτηση του φίλου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, τον οποίο και ευχαριστώ για την αγαστή, εξαίρετη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα”, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης στη δήλωση του.
.
“Μπροστά στις προκλήσεις που Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση”,συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Ν.Χριστοδουλίδης

Ευχαριστίες προς τον Νίκο Κοτζιά εκφράζει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

“Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Νίκο Κοτζιά για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία, τόσο στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού όσο και στις κοινές πρωτοβουλίες σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο”, σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης.

 

ΔΗΣΥ

Σε ανακοίνωση του χθες ο ΔΗΣΥ αφού εκφράζει  τις ευχαριστίες του προς τον τέως Υπουργό  Εξωτερικών της Ελλάδαςαναφέρει:

«Ο σεβασμός μας προς τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας είναι απόλυτος.
Θέλουμε όμως, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον τέως Υπουργό  Εξωτερικών της Ελλάδας  κ. Νίκο Κοτζιά για τις προσπάθειες που έκανε τα τελευταία χρόνια για την επανένωση της Κύπρου. Η συνεργασία και η στήριξη του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ήταν σημαντική.»

Συμμαχία Πολιτών
Στην ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών αφού σημειώνει πως «ως θέμα αρχής η Συμμαχία Πολιτών δεν επεμβαίνει και δεν σχολιάζει τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα και κομματικές εξελίξεις στην Ελλάδα., προσθέτει:.

«Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την βαθειά μας εκτίμηση για τον τέως υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τις θέσεις του στο Κυπριακό, για λύση χωρίς εγγυήσεις και απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων για να είναι η Κυπριακή Δημοκρατία ένα κανονικό κράτος.

Δεν παραγνωρίζουμε την αγωνιστικότητα με την οποία υπερασπίστηκε την εθνική μας υπόθεση στη Διάσκεψη της Γενεύης και του Crans Montana».