Εγκρίθηκε ο ιταλικός προϋπολογισμός, ο Γιούνκερ ας πιεί έναν καφέ, δηλώνει ο Σαλβίνι

Σε πορεία σύγκρουσης Ρώμη-Βρυξέλλες

Μετά από τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, και ο γραμματέας της Λέγκα  και Ιταλός Υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι θέλησε να απαντήσει στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, imagew.aspxΖαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με τα δημοσιονομικά της Ιταλίας.

“Ο ιταλικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε. Ο Γιούνκερ ας δεχθεί την πραγματικότητα και ας πιεί έναν καφέ”, είπε ο Σαλβίνι.

“Οι παρεκκλίσεις, έγιναν από την Ευρώπη η οποία έφερε ανασφάλεια και  μη μόνιμη εργασία σε μια ολόκληρη ήπειρο”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Νωρίτερα ο  υπουργός Εργασίας και συνεταίρος στο κυβερνητικό σχήμα ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων Ντι Μάιο απάντησε δεικτικά τις Βρυξέλλες δηλώνοντας:  «Ο Γιούνκερ έχει χρόνο μέχρι τον Μάιο. Εξ ονόματος ποιου μιλάει; Εμείς θα προχωρήσουμε με τα μέτρα που ζητά ο λαός»!

«Εκ πρώτης όψεως, το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κρατώντας κάποια «πισινή» για… «δεύτερη ανάγνωση». 

Η Ρώμη είχε ενημερώσει για τον στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ. Η Κομισιόν απάντησε στην Ιταλία ότι «το σχέδιο του προϋπολογισμού έχει σοβαρές αποκλίσεις από την πορεία προσαρμογής προς το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο που θέτουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες» και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.