Mυστικές μετακινήσεις Νατοϊκών στρατευμάτων σε Σλοβακία και Τσεχία

Μετακινήσεις στρατιωτικών κομβόι σε Σλοβακία και Τσεχία απαθανατίζονται σε βίντεο, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του Sputnik. Για «στρατιωτικοποιημένη ζώνη Σένγκεν» κάνει λόγο στρατιωτικός αναλυτής.

Βίντεο, στα οποία απεικονίζονται «μυστικές» μετακινήσεις αμερικανικών στρατιωτικών κομβόι σε Σλοβακία και Τσεχία, περιήλθαν στην κατοχή του Sputnik.1006692

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο βίντεο, εκ των οποίων το πρώτο γυρίστηκε στην Μπρατισλάβα στις 6 Οκτωβρίου και το δεύτερο στην τσεχική πόλη Στάρα Μπολέσλαβ στις 7 Οκτωβρίου.

Δυνάμεις της αστυνομίας, όπως μαρτυρούν οι εικόνες, μπλοκάρουν την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση του στρατιωτικού κομβόι, το οποίο μετέφερε αμερικανικό εξοπλισμό.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις δεν έτυχαν καμίας τηλεοπτικής κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών.

Ένας Σλοβάκος οδηγός, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό, μιλώντας στο Sputnik, δήλωσε τα εξής: «Άκουγα το δελτίο κυκλοφορίας στο ραδιόφωνο και ενώ έγινε μνεία στο κυκλοφοριακό κομφούζιο, δεν υπήρξε καμία αναφορά στο ότι η αιτία της κίνησης συνίστατο στη μετακίνηση ξένων στρατευμάτων. Αντίθετα, είπαν ότι σχετιζόταν με εργασίες στο οδόστρωμα. Μας κοροϊδεύουν ακόμη και στο δελτίο κυκλοφορίας».

Από την πλευρά του, στρατιωτικός αναλυτής, μιλώντας επίσης στο Sputnik, παρατήρησε ότι οι μυστικές μετακινήσεις στρατευμάτων προαναγγέλλουν δυσάρεστες εξελίξεις.

«Έχει δημιουργηθεί μία “στρατιωτική ζώνη Σένγκεν” στην ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της προτεινόμενης ιδέας του πρώην Αμερικανού στρατηγού, αρμόδιου για την Ευρώπη, Μπεν Χοντς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος έχει ταχθεί υπέρ της «δυνατότητας τάχιστης μετακίνησης των νατοϊκών στρατευμάτων στο εσωτερικό της Ευρώπης, χωρίς την ανάγκη χορήγησης άδειας από τις συμμαχικές χώρες».