Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αποκαλύπτει για πρώτη φορά σε συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Για πρώτη φορά ο Μακαριότατος δημοσιοποιεί μέσω του philenews το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του.2528733

Στην αποκλειστική συνέντευξη του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δηλώνει πως θέλει να μάθουν όλοι το πρόβλημά του.

«Υπάρχουν στο συκώτι μου δύο ογκίδια. Μου έκοψαν το έντερο, έφυγε το καρκινογόνο, το ένωσαν, και μου είπαν πως εκείνο που εναπόκειται πλέον είναι να γίνουν οι χημειοθεραπείες ούτως ώστε αν παρ’ ελπίδα έφυγαν καρκινογόνα κύτταρα και πήγαν οπουδήποτε, με τις χημειοθεραπείες θα σκοτωθούν αλλά και θα συρρικνωθούν τα δύο ογκίδια που είναι στο συκώτι…»

Η μετάβαση στο Λονδίνο και το ΓΕΣΥ

Όπως αποκάλυψε ο Μακαριότατος, την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στο Λονδίνο, όπου και θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση των δύο συρρικνομένων όγκων από το συκώτι του.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία μίλησε για την αναγκαιότητα του ΓΕΣΥ: «Έχω πει πολλές φορές στον Πρόεδρο ότι το ΓΕΣΥ πρέπει να γίνει. Του έχω πει, όταν έρχονται κοντά μου κύριε Πρόεδρε να ζητήσουν βοήθεια θυμάμαι και την περίπτωση τη δική μου που πήγα δύο φορές στο εξωτειρκό για να κάνω επέμβαση στη σπονδυλική μου στήλη, όπως πήγατε κι εσείς στο εξωτερικό για να δείτε την υγεία σας… Ο φτωχός ο κόσμος; Όσοι έρχονται κοντά μας δεν τους κλείνουμε την πόρτα. Όλους τους βοηθούμε να βρουν την υγεία τους. Πολλές φορές πουλούν την περιουσία τους για να βρουν την υγεία τους. Άρα πρέπει να γίνει το ΓΕΣΥ. Και πρέπει να καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μακαριότατος.

«Πλέον δεν αφήνω τίποτα στον αυτόματο πιλότο…»

Από τη μέρα που διαγνώσθηκε με καρκίνο ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε πως άλλαξε και κάποια πράγματα που μέχρι τότε παρέβλεπε, πλέον δεν συνεχίζει να το κάνει.

«Είπα ότι δεν πρέπει ν’ αφήνω εκκρεμότητες γιατί πλέον δεν ξέρω πότε φεύγω. Αν φύγω ξαφνικά δε θέλω ν’ αφήσω κανένα πρόβλημα να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, όπως βρήκα εγώ».

Για όσους πιθανότατα ανεμένουν πώς και πώς ν’ «αδειάσει» ο αρχιεπισκοπικός θώκος, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μας δήλωσε πως είναι φυσιολογικό κάποτε να φύγει… «Δεν είναι δική μου η θέση. Αλλά όταν ακούς ότι κάποιοι προετοιμάζονται, θλίβομαι γιατί είναι μικροί και παραμένουν μικροί. Κι είναι κακό κάποιος να παραμένει μικρός. Μέσα στην Εκκλησία πρέπει να παραμένουν σε ένα επίπεδο. Αλλά δε με στενοχωρεί αυτό το θέμα. Λέω άστους…»