Συνελήφθη ακόμα ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Πάφου, Ευστάθιου Ευσταθίου, 68 χρόνων, εξέδωσε απόψε η Αστυνομία σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση για το ΣΑΠΑ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν αποκλείονται και άλλες συλλήψεις.CNA_M2f0f2f0c4291454a951baff7f5b27442

Το νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε γύρω στις 19.00 σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά την κατασκευή της Β φάσης του αποχετευτικού συστήματος Πάφου, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Για την ίδια υπόθεση υπό κράτηση για δεύτερο οκταήμερο τελεί ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης.

Η νέα σύλληψη έγινε με βάση μαρτυρία του Σάββα Βέργα, η οποία ενισχύθηκε και από άλλη μαρτυρία.

Εναντίον του 68χρονου ιατρού και πρώην δημοτικού συμβούλου διερευνώνται αδικήματα παρόμοιας φύσεως με τα αδικήματα στα οποία φαίνεται να εμπλέκονται οι τρεις ήδη συλληφθέντες για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Ο Ευστάθιος Ευσταθίου αναμένεται να προσαχθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Στο μεταξύ η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση εναντίον της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου να απορρίψει το αίτημα της Αστυνομίας, της περασμένης Κυριακής, για την κράτηση των τριών υπόπτων στην υπόθεση, Γιώργου Σιαηλή επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, του Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας MEDCO Ανδρέα Χειμαρίδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ Κυριάκου Χρυσοχόου.

Η Νομική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι με την απόρριψη του διατάγματος κράτησης παρακωλύεται το ανακριτικό έργο αφού πρέπει να γίνει διασταύρωση ή ενίσχυση των μαρτυρίων ενώ επηρεάζονται νομολογιακές Αρχές αναφορικά με το εύλογο της μαρτυρίας.

Εξάλλου αύριο Σάββατο εκπνέει το διάταγμα κράτησης όσων τελούν ήδη υπό κράτηση, δηλαδή του Σάββα Βέργα, του Ευτύχιου Μαλληκίδη και του Γιώργου Μιχαηλίδη.

Το ανακριτικό έργο του κλιμακίου του ΤΑΕ για την υπόθεση ΣΑΠΑ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με καταθέσεις από τις τράπεζες, κυβερνητικές υπηρεσίες, καθώς και από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων.