Διπλό θανατηφόρο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσία παρά την Παρεκκλησιά

Δυο νεκροί και δυο τραυματίες, ένας εκ των οποίων κρίσιμα, είναι ο απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Παρεκκλησιάς.imagew-1.aspx

Πρόκειται για Αιγύπτιους που επέβαιναν σε διπλοκάμπινο όχημα, το οποίο προσέκρουσε στο πίσω μέρος αρθρωτού φορτηγού, του οποίου αποκόπηκε ο άξονας και έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα άλλο όχημα να εισέλθει απότομα στη λωρίδα του διπλοκάμπινου, που επιχείρησε να το αποφύγει.

Για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων προσώπων χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός και ένας από τους συνεπιβάτες ήταν νεκροί, και οι δυο άλλοι Αιγύπτιοι είχαν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Λόγω των εξετάσεων της τροχαίας, το συγκεκριμένο σημείο της νότιας λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου παρέμεινε αποκομμένο για την τροχαία κίνηση, μέχρι αργά το απόγευμα, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων προς τη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, που επισκέφθηκε τη σκηνή  με τον υπεύθυνο Τροχαίας Αρχηγείου Σπύρο Σπύρου και τον υπεύθυνο Τροχαίας Λεμεσού Μιχάλη Μιχαήλ, ανέφερε πως , “δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα τραγωδία, όπου δυο συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους σε ένα τροχαίο δυστύχημα”.

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, απεκόπη ο άξονας φορτηγού που κατευθυνόταν στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό, στο ύψος της Παρεκκλησιάς, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα.

“Αυτοκίνητο που ακολουθούσε φαίνεται στην δεξιά πλευρά, στην προσπάθεια του πιθανώς να αποφύγει το άξονα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου, πλαγιολίσθησε, με αποτέλεσμα να κτυπήσει βίαια στο πίσω δεξιά μέρος του φορτηγού”, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη πως στη σκηνή κλήθηκε εμπειρογνώμονας της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, ώστε να ετοιμαστεί, “για να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες αποκόπηκε ο άξονας και γενικά για την μηχανική κατάσταση του οχήματος”.

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε, δυο άλλα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν φαίνεται πως ενεπλάκησαν μεταξύ τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τραυματισμοί.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο οδηγός ήταν κάτοικος Κύπρου και είχε παραλάβει τους τρεις συμπατριώτες του από το αεροδρόμιο Λάρνακας για να τους μεταφέρει στη Λεμεσό για να εργαστούν.