Ελλάδα:Ενας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι και μεγάλες ζημιές από τον τυφώνα «Ζορμπά»

 

Ένας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι και μεγάλες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του τυφώνα «Ζορμπά» που έπληξε την Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, νεκρός εντοπίστηκε άνδρας ο οποίος υπέστη έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν εγκλωβίστηκε λόγω κακοκαιρίας.2520527

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση ενός κτηνοτρόφου στον Αλμυρό, ενός ζευγαριού στο Μετόχι Ευβοίας αλλά και ενός οδηγού στο Προκόπι Ευβοίας.

Μεγάλες υλικές ζημιές άφησε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας ενώ τις επόμενες μέρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που αναζητούνται στην Εύβοια. Πλήθος προβλημάτων σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Κόρινθο.

Συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των τριών αγνοούμενων ατόμων, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φινομένων που έπληξαν την Εύβοια την Κυριακή.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και δύτες από την Αθήνα, ερευνώντας ενδελεχώς όλη την περιοχή του Μαντουδίου. Και τα τρία άτομα φαίνεται πως παρασύρθηκαν από χειμάρρους και ρέματα, ενόσω ήταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους, σε επαρχιακές οδούς της Εύβοιας.

Συνεχείς βροχοπτώσεις

Την ίδια ώρα, οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, πλήττοντας κυρίως τα βόρεια τμήματα του νησιού.

Ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για αύριο, Δευτέρα. Το ίδιο έπραξαν και οι δήμοι Κιάτου και Βέλου-Βόχας, στην Κόρινθο, η οποία επίσης επλήγη από την κακοκαιρία.

Στο νησί της Εύβοιας, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 165 κλήσεις για άντληση υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και κοπές δέντρων.

Προβλήματα παρατηρούνται και στον νομό Φθιώτιδας, όπου ρέματα και χείμαρροι βρίσκονται σε οριακό σημείο. Μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς, προκειμένου να ανοίξουν διόδους διαφυγής στα ορμητικά νερά. Αντίστοιχες ανησυχίες υπάρχουν και στον νομό Βοιωτίας, όπου οι τοπικές αρχές τελούν υπό κατάσταση επιφυλακής.

Στην Κόρινθο, παράλληλα, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Κιάτου, όπου έχει διακοπή η υδροδότηση για 15.000 νοικοκυριά. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο, καθώς η πόλη έχει «κοπεί» στα δύο, εξαιτίας των καταρρεύσεων γεφυρών.

Αγνοείται βοσκός στη Μαγνησία

Στο μεταξύ, τα ίχνη ενός 74χρονου βοσκού αναζητούν οι διασώστες στη Μαγνησία και συγκεκριμένα, στο σημείο Μεγάλος Λάκκος, στο όρος Όφρυς. Ο αγνοούμενος είχε σπεύσει στην περιοχή, προκειμένου να μεταφέρει τα ζώα του σε ασφαλές καταφύγιο.