Καταιγίδες με έντονη χαλαζόπτωση και βροχές σε Λευκωσία και βόρεια


Δυνατοί άνεμοι, μεμονωμένες βροχές, καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση έπληξαν την Κυριακή περιοχές της Κύπρου κυρίως στο εσωτερικό και τα βόρεια, λόγω ασθενούς χαμηλής πίεσης και αστάθειας που επηρεάζει το νησί, ενώ η Πυροσβεστική Yπηρεσία άρχισε να δέχεται τις πρώτες κλήσεις για βοήθεια.Unknown-2 imagew-2.aspx

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Α’ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας Ματθαίος Παπαδάκης, υπάρχει αστάθεια στην περιοχή της Κύπρου που είναι συνυφασμένη με την ασθενή χαμηλή πίεση. Τα φαινόμενα, όπως είπε, είναι πιο έντονα στην Τουρκία και στην Ελλάδα που είναι πιο κοντά στο χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται διαφορετικοί τύποι βροχών και καταιγίδων.

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και αύριο Δευτέρα, πρόσθεσε, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν να υπάρξουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Είπε επίσης ότι υπήρξαν αναφορές για χαλάζι, ενώ αύριο αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία αναμένεται αύριο να σημειώσει μικρή πτώση και περαιτέρω μικρή πτώση την Τρίτη για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρξει μικρή άνοδος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τα επίπεδα υγρασίας, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, βρίσκονται σε κανονικά επίπεδα.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να δέχεται αριθμό κλήσεων μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι η Έγκωμη, Στρόβολος, Λακατάμια και κυρίως η παλιά Λευκωσία.

Οι κλήσεις αφορούν ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων και μετακίνηση οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κάποιος.