Δηλώσεις εκπροσώπου ΥΠΕΞ Αιγύπτου για τριμερή Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη

 

Οι συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικώνimagew της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου αντικατοπτρίζουν την επιθυμία των τριών Υπουργών για συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις και συντονισμό για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών αδελφικών σχέσεων που δεσμεύουν τις χώρες τους, ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Αμπού Ζάιντ.

Ο Εκπρόσωπος σχολίαζε την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Αιγύπτου Σαμεχ Σουκρι και Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των χωρών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter, που αναμετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «MENA» και ο αιγυπτιακός Τύπος, «η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού που φέρνει κοντά την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο».

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες των Σάμεχ Σούκρι, Νίκου Χριστοδουλίδη και Νίκου Κοτζιά «αντικατοπτρίζουν την επιθυμία των τριών Υπουργών για συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις και συντονισμό για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών αδελφικών σχέσεων που δεσμεύουν τις χώρες τους».

Τέλος, ο Αμπού Ζάιντ ανέφερε ότι «οι συζητήσεις αφορούσαν τις προετοιμασίες για την επόμενη τριμερή Σύνοδο Κορυφής, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, τον Οκτώβριο».