Πρωτοβουλία Βουλής για επανασύσταση του Συνεργατισμού, ανακοίνωσε ο Ζ. Κουλίας

Για πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων με στόχο την επανασύσταση του συνεργατικού κινήματος από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει θέσει το ζήτημα στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος προτίθεται να καλέσει τις οργανώσεις για προώθησή του.imagew-2.aspx

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι εγγράφηκε στη Επιτροπή Ελέγχου θέμα για το κλείσιμο υποκαταστημάτων και τα προβλημάτων που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος, ο οποίος λόγω του κλεισίματος του συνεργατισμού δεν ξέρει που να πάει να εξυπηρετηθεί.

Αναφερόμενος στο κονδύλι που διατίθεται για το κρατικό μισθολόγιο σύμφωνα και με την ενημέρωση που έτυχε σήμερα η Επιτροπή από τη Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου, είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντλούν σήμερα €1 δισεκατομμύριο 837 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Είναι το μόνο ενεργό κεφάλαιο που μας έμεινε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως η ΠΑΣΥΔΥ, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΠΟΕΔ, τα ταμιευτήρια των αστυνομικών και των στρατιωτικών,  «είναι οι μόνοι που μπορούν να συστήσουν εκ νέου το Συνεργατισμό».

Εξήγησε ότι για να λειτουργήσει σήμερα συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα χρειάζονται €5 εκατ., προσθέτοντας ότι οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να το κάνουν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μπορούν να συγκεντρωθούν τα €5 εκατ. από το κρατικό μισθολόγιο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να δοθούν οι σχετικές άδειες.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος το νέο συνεργατικό κίνημα «θα το αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις».

Ο κ. Κουλίας ανέφερε επίσης ότι την εισήγηση αυτή την έχει αναφέρει στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος προτίθεται να καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να προχωρήσει το ζήτημα.

Σε ερώτηση αν πρόκειται για πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε θετικά.