H ΟΕΛΜΕΚ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης


Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού imagew-4.aspxνα ασχοληθεί με τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων είναι τα θέματα της ασφάλειας και υγείας τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, αφήνοντας στην άκρη «τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που όλοι βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα», όπως αναφέρει.

Το χθεσινό περιστατικό απαγωγής παιδιών από σχολικό χώρο κάνει ακόμα πιο επιτακτικό αυτό το αίτημα, σημειώνει η ΟΕΛΜΕΚ, σε  ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας εκπαιδευτικού, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου του από εξωσχολικούς, διακινητές ναρκωτικών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι δεκάδες οι εκπαιδευτικοί που καθημερινά με προσωπικό κόστος προσπαθούν να καλύψουν τις ανεπάρκειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και της κοινωνίας με τις τόσες παθογένειες», αναφέρει η οργάνωση των καθηγητών.

Υπενθυμίζει ότι στις 29 Μαΐου 2018 η ΟΕΛΜΕΚ κατέθεσε πολυσέλιδη εμπεριστατωμένη μελέτη με εισηγήσεις γι’ αυτό το τεράστιο ζήτημα, για το οποίο, όπως αναφέρει, «δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, οι αναμενόμενες ενέργειες/αποφάσεις».