Κορυφωνεται η αγωνία για την τύχη των δύο 11χρονων

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο 11χρονων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καμάρες στην Λάρνακα μετά την εξαφάνιση τους και την πιθανή απαγωγή τους από αγνωστο άνδρα. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό  για τον εντοπισμό των παιδιών και τη σύλληψη του άνδρα ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι  ισχυρής σωματικής διάπλασης,  περίπου 100 κιλά, ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1.70-1.75 μ., με δεμένο το χέρι.cache_727x365_Crop_medium_586039_32987_2592018

Ο άντρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει επίσης μούσι, φορεί σκούρο χρώμα παντελόνι, μαύρη κοντομάνικη φανέλα με έντονο μοτίβο μπροστά, αμάνικο γιλέκο σκούρο και σκούρο μπερέ.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν. Άλλες μαρτυτίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά βοήθεια για να μεταφέρουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι δύο μαθητές και από εκείνη τη στιγμή να έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Στις έρευνες για εντοπισμό των παιδιών συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Κρίσεως για τον χειρισμό της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στα οδοφράγματα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να περάσει με τα παιδιά στις κατεχόμενες περιοχές.

Στην πόλη της Λάρνακας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τα παιδιά τους και προσπαθούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Η Αστυνομία άρχισε να ετοιμάζει σύμφωνα με τις περιγραφές σκίτσο του δράστη.

 

Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων ο Υπουργός Παιδείας 

Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας βρίσκεται ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος τυγχάνει ενημέρωσης για το πρωινό περιστατικό στο σχολείο.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης εκφράζει λύπη για το συμβάν και καλεί το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη αυτή αναβλήθηκε η συνάντηση των εκπαιδευτικών με την Διϋπουργική για την κρίση στην Παιδεία.

Στο Δημοτικό Σολείο Κμάρων βρίσκονται και οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ  για να τύχουν ενημέρωσης.

 

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας καλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των δύο μαθητών να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.