Βάσος Δημητρίου: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Βέργα

Οι “συκοφαντίες προς το πρόσωπο του από τον περίγυρο του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα είναι ανυπόστατες και πέφτουν στο κενό, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου, δηλώνοντας «πεντακάθαρος» .ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΠΦΟΥ

Ο κ. Δημητρίου, αναφερόμενος στην πορεία της διαδρομής του στο δημοτικό συμβούλιο Πάφου αναφέρθηκε στις δημόσιες του καταγγελίες για κακοδιαχείριση του συμβολαίου για την διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, για την κακοδιαχείριση των συμβολαίων του ΣΑ.Π.Α., που αφορούσε – όπως είπε- το δόλο στη διαδικασία των φιλικών διακανονισμών πριν από τη διαιτησία που προέβλεπαν τα συμβόλαια, αλλά και στην απαίτηση του για το διορισμό ανεξάρτητου ειδικού μηχανικού, ώστε να γνωμοδοτήσει κατά τη διαδικασία φιλικού διακανονισμού, που αφορούσε τις απαράδεκτες απαιτήσεις των εργολάβων.

Αναφέρθηκε επίσης στις καταγγελίες του για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και υπέρβαση εξουσίας από τον πρώην Δήμαρχο Πάφου στη γνωστή υπόθεση κατασκευής πεζοδρομίων χωρίς προσφορές και προδιαγραφές με τιμές πολύ ψηλές και με περισσότερες ποσότητες στα τιμολόγια από αυτές που κατασκευάζονταν επί τόπου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δημητρίου έκανε αναφορά στις δημόσιες καταγγελίες του στην παράτυπη και χωρίς διαδικασία πρόσληψης της μετέπειτα στενής συνεργάτιδας του Σάββα Βέργα στο “ΠΑΦΟΣ 2017’’ και στο Δήμο Πάφου, όπως ισχυρίστηκε, αλλά και στις γνωστές του αντιπαραθέσεις με τον πρώην Δήμαρχο Πάφου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιμονή του Σάββα Βέργα να ηγηθεί “ετσιθελικά” του φορέα “ΠΑΦΟΣ 2017’’.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δημόσια καταγγελία του για τη διαπλοκή του Σάββα Βέργα στη γνωστή συναυλία «Σάκη Ρουβά» και την από το 2011 δημόσια του καταγγελία για την προσπάθεια Σ. Βέργα να επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου Πάφου , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, με κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ ώστε να εκτελέσει εκδήλωση οπερέτας με την κυρία Μανωλίδου.