Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικες οργανώσεις


Σήμερα Δευτέρα αργά το απόγευμα αναμένεται να συνέλθουν οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να αοφασίσουν κατα πόσο η κρίση στην Παιδεία θα συνεχισθεί ή θα υπάρξει διάλογος.Θα προηγηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.imagew-3.aspx

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού «η εντεινόμενη κρίση που προκάλεσε το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, είτε θα ομαλοποιηθεί τη Δευτέρα  είτε θα ενταθεί ακόμη περισσότερο» , σημειώνοντας ότι η εκπαιδευτική πλευρά προσβλέπει στον θεσμικό διάλογο.

Οπως αναφέρει ο κ. Φυλακτού λέει ότι μετά την δημοσιοποίηση της πρότασης των Οργανωμένων Γονέων φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διάφορες πρωτοβουλίες που αναμένονταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Η αναμονή που οδήγησε και στην αναβολή των σημερινών συνεδριάσεων των ΔΣ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων εκ των πραγμάτων ήταν δικαιολογημένη» συμπληρώνει.

Λέει ότι τη Δευτέρα, μετά από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα
Παπαδόπουλο «θα συνέλθουμε αργά το απόγευμα για να λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις. Αποφάσεις, τις οποίες θα επιδιώξουμε να θέσουμε ενώπιον της Διυπουργικής Επιτροπής».

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού «έχουμε φτάσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, εξ υπαιτιότητας της κωλυσιεργίας που έγινε όλο αυτό το διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας και η έξοδος από το αδιέξοδο προκειμένου να αρχίσει ο ουσιαστικός διάλογος για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Δημόσιο Σχολείο επιβάλλεται να αρχίσει».

Λέει τέλος ότι η πλευρά τους προσβλέπει σε αυτό τον θεσμικό διάλογο «αφού εκεί έχουμε να θέσουμε πάρα πολλά ζητήματα». «Ελπίζουμε ότι και η Κυβέρνηση, τις κρίσιμες αυτές ώρες, αυτό θα έχει ως προτεραιότητα και όχι οτιδήποτε άλλο» καταλήγει.