Καμιά απόφαση από εκπαιδευτικές οργανώσεις-την Κυριακή η απόφαση

Αξιολογούν την πρόταση της ΣΕΚ και άλλες πρωτοβουλίες , λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Καμιά απόφαση δεν πήραν ούτε και σήμερα imagewοι εκπαιδευτικές οργανώσεις  για το ξεπέρασμα της κρίσης στην παιδεία .Για την  πρωτοβουλία-μεσολάβηση της  ΣΕΚ  σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν έντονες διαφωνίες ενώ τελική απόφαση φαίνεται πως θα ληφθεί την Κυριακή.

«Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει μέχρι σήμερα διαμορφωθεί, μελετούν και αξιολογούν τόσο την πρόταση της ΣΕΚ όσο και άλλες πρωτοβουλίες, που είναι σε εξέλιξη, με την προσδοκία, λαμβάνοντας υπόψη την εντεινόμενη κρίση στη Δημόσια Εκπαίδευση και την κρισιμότητα των στιγμών, να εξευρεθεί η καταλληλότερη προσωρινή διέξοδος από το αδιέξοδο και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», δήλωσε, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

«Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για έναρξη του επιβαλλόμενου θεσμικού διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα της Εκπαίδευσης που θα την αναβαθμίσουν ποιοτικά», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρία την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, για λήψη των τελικών τους αποφάσεων.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ είχαν σήμερα κοινή συνεδρία, η οποία άρχισε στις 14:00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 16:00.