Υπ.Παιδείας:Με το Γ.Εισαγγελέα συζητήσαμε νόμιμα μέτρα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών

 

«Λόγω του ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και απόλυτα σεβαστό, συζητήσαμε με τον Γενικό Εισαγγελέα τρόπους λήψης νόμιμων μέτρων ούτως ώστε το κράτος να διασφαλίσει προς τα παιδιά μας την απρόσκοπτη παροχή της εκπαίδευσης κα το δικαίωμα που έχουν στη μάθηση», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.imagew-5.aspx

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής με τον Κώστα Κληρίδη, στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Χαμπιαούρης απέφυγε  να πει περισσότερα ως προς το τι ακριβώς αποφασίστηκε στη  συνάντηση, λέγοντας ότι «θα επανέλθουμε σε μεταγενέστερο στάδιο».

«Αυτά έχουμε να δηλώσουμε προς το παρόν και επιπλέον να πούμε ότι δεν μιλάμε για αντίμετρα, να γίνει ξεκάθαρο αυτό. Δεν ξέρουμε ποιοι έχουν υιοθετήσει αυτό τον όρο, απλά επαναλαμβάνω, νόμιμα μέτρα διαχείρισης της κατάστασης ώστε τα παιδιά μας να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη μόρφωση τους».

Περαιτέρω, ερωτηθείς εάν οι εκπαιδευτικοί που θα απεργήσουν θα πληρωθούν, είπε ότι «αντιλαμβάνεστε πως είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα δούμε εν ευθέτω χρόνω.

Ερωτηθείς εάν δεν είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ενόψει της απεργίας τους και κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση ότι εκπαιδευτικοί ενδεχομένως να πάνε στα σχολεία εάν ξέρουν ότι δεν θα πληρωθούν, ο Υπουργός είπε ότι «είναι θέμα το οποίο θα αποφασίσει ο καθένας, ελεύθερα, αν πρέπει να πάει ή όχι. Δεν θέλουμε εμείς να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στις αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων».

Εξάλλου, σε ερώτηση ως προς το τι τούς είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, είπε ότι «θα περιοριστώ ως εδώ. Δεν θέλουμε να οξύνουμε τα πνεύματα. Θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να περιοριστούμε σε αυτές τις δηλώσεις και θα επανέλθουμε εν ευθέτω χρόνω αν προκύψουν οποιαδήποτε άλλα θέματα».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορία ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για επίλυση του θέματος, είπε ότι «μακάρι να υπάρχει. Δεν ξέρω κάτι τέτοιο…», κατέληξε ο κ. Χαμπιαούρης ο οποίος προέβη σε δηλώσεις πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Γεωργίας και Εργασίας, που αποτελούν την Διυπουργική Επιτροπή η οποία διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για διαχείριση της κρίσης στην παιδεία.