Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κεντρικός ομιλητής σε Επενδυτικό Φόρουμ για την Κύπρο στο Μανχάταν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του 2ου Επενδυτικού Φόρουμ της Capital Link για την Κύπρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο The Metropolitan Club του Μανχάταν.imagew-1.aspx

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική επαφή της Κύπρου με διεθνείς επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες, μετά την επιστροφή της έπειτα από 7 χρόνια στην επενδυτική κατηγορία, ύστερα από την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P Global Ratings.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο επίσημο γεύμα του Capital Link Forum, μαζί με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ. Στο Φόρουμ επίσης θα συμμετάσχουν, οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Χάρης Γεωργιάδης και Γιώργος Λακκοτρύπης και η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδη.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Capital Link, Νίκος Μπορνόζης, «στο συνέδριο θα προβληθούν οι εξελίξεις και οι μεταρρυθμίσεις στην κυπριακή οικονομία και το πρόγραμμα κυπριακής Κυβέρνησης για την οικονομία και τις επενδύσεις. Θα λάβουν επίσης μέρος πολιτικούς και επιφανείς επιχειρηματίες και παράγοντες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων».

Το Φόρουμ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής ενότητες:
• Η Οικονομία της Κύπρου – Εξελίξεις & Προοπτικές
• Τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
• Η Κύπρος ως περιφερειακός κόμβος ενέργειας –  Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ενέργεια
• Η Κύπρος ως περιφερειακός ναυτιλιακός κόμβος.
• Η ναυτιλιακή εμπειρία και υποδομές στην Κύπρο από πλευράς εφοπλιστών – Η προοπτική της Κύπρο ως επιχειρησιακός κόμβος.

Το 1ο Επενδυτικό Φόρουμ της Capital Link για την Κύπρο είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2017, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και μελών της Κυβέρνησης.

«Αξιοποιώντας την επιτυχία του περυσινού φόρουμ, οι διοργανωτές αποσκοπούν στη διατήρηση της δυναμικής της ευαισθητοποίησης για την Κύπρο ως παγκόσμιου επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού σε ένα ευρύτερο κοινό επενδυτών, μέσω μιας σημαίνουσας εκδήλωσης υψηλού επιπέδου στην πόλη της Νέας Υόρκης», προσθέτει ο Νίκος Μπορνόζης.