ΔΗΣΥ -κυβέρνηση συνεχίζουν την προσπάθεια διάσπασης των εκπαιδευτικών

 

Συναγερμός και κυβέρνηση, υπόγεια και δημόσια συνεχίζουν την προσπάθεια διάσπασης των εκπαιδευτικών, διαχωρίζοντας  τους σε εκπαιδευτικούς με ήθος  και χωρις ήθος.averof-neofytou-αστεία-620x310

Μέσα σε αυτό το μοτίβο ήταν και οι δηλώσεις σήμερα του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβ.Νεοφύτου ανέφερε ότι «τόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όσο και η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουν τα παιδιά να θυσιαστούν και να γίνουν όμηροι των όποιων  συμπεριφορών» , για προσθέσει ότι το κόμμα του βρίσκεται δίπλα στο μάχιμο εκπαιδευτικό και απέναντι από συμπεριφορές, που προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό με ήθος.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του μνημόσυνου των Σ. Μαυρομμάτη, Μ. Κουτσόφτα, Α. Παναγίδη, Σ. Μιχαηλίδη, Ν. Χατζηγεωργίου, Μ. Μαυρομμάτη, Κ. Κωνσταντινίδη, στην Εκκλησία Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο, ο κ. Νεοφύτου διεμήνυσε προς όλους τους εκπαιδευτικούς ότι ο ΔΗΣΥ είναι «απέναντι από συμπεριφορές που προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό με ήθος, που μετατρέπουν και στέλνουν μια εικόνα στην κοινωνία ότι η παιδεία ξεκινά και τελειώνει με τις σχέσεις εργοδοτούμενου και εργοδότη και όλη η συζήτηση περιστρέφεται στον αν θα διδάξουμε οκτώ λεπτά περισσότερα την ημέρα», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «αυτό αφορά μια μικρή μειοψηφία του συνόλου των εκπαιδευτικών».

Όπως είπε ο κ. Νεοφύτου πρέπει να δούμε την κρίση στην Παιδεία ως μια μεγάλη ευκαιρία του συνόλου της πολιτείας, ώστε «να γίνει μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση  στην Παιδεία και να προσφερθεί στα παιδιά η εκπαίδευση που τους χρωστούμε».

«Και επιτέλους, αντί να συζητούμε μόνο τις σχέσεις εργοδότη – εργοδοτούμενου, ας κοιτάξουμε πως μέσα από τη μεταρρύθμιση θα δώσουμε τις ευκαιρίες στις δεκάδες χιλιάδες νέους, στο αύριο του τόπου μας, να πάρει τα καλύτερα εφόδια, γιατί οι μικρές χώρες, όπως η Κύπρος, δεν μπορούν να στηριχτούν στη δύναμη είτε της γεωγραφίας, είτε της αμυντικής ή οποιασδήποτε άλλης δύναμης. Χώρες σαν την Κύπρο η μεγαλύτερη τους δύναμη και το μεγαλύτερο ενεργητικό τους στοιχείο είναι τα μυαλά των ανθρώπων της», ανέφερε.

Επιπλέον, είπε ότι πρέπει μέσα από την Παιδεία να δοθούν τα εφόδια στα ταλέντα να διαπρέψουν, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και παγκόσμια, για να συμπληρώσει ότι « έχουμε όλα αυτά τα εχέγγυα και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη μέσα από την κρίση να βγάλει κερδισμένη την παιδεία και τα παιδιά».

«Εισερχόμενος σήμερα μέσα στο ναό», πρόσθεσε, «με πλησίασαν δύο γυναίκες. Η μία πολύ ηλικιωμένη. Με πήρε από το χέρι και μου είπε ‘μην ξεχνάτε ότι είμαστε και εμείς που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα, με τη σύνταξη των 500 ευρώ’. Αυτό είναι καμπανάκι σε όλους μας. Και σε όλους εμάς, που μόνο ασχολούμαστε όταν υπάρχουν κρίσεις, για συγκεκριμένους τομείς. Η άλλη, μια νεαρότερη γυναίκα, μου είπε κάτι εξίσου σημαντικό. ‘Να χαρείτε τα παιδιά μας. Να μην θυσιαστούν και να μην μείνουν όμηροι της οποιασδήποτε κρίσης, Ο γιος μου είναι τελειόφοιτος και δεν θα ήθελα να τους στερήσω το δικαίωμα να διεκδικήσει την ανώτερη και ανώτατη μόρφωση του’», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια την κάθε μάνα ότι «όσον αφορά το ΔΗΣΥ -και είμαι σίγουρος και για την κυβέρνηση- δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν και να μείνουν όμηροι κάποιων συμπεριφορών τα παιδιά, το μέλλον αυτού τόπου».

«Από την άλλη», κατάληξε, «και ένα μήνυμα στη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μάχιμων εκπαιδευτικών που είναι στα τάξη όχι μόνο για τη γνώση αλλά για να διαπλάθουν και τους χαρακτήρες. Είμαστε δίπλα στο μάχιμο εκπαιδευτικό, είμαστε απέναντι από συμπεριφορές που προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό με ήθος, που μετατρέπουν και στέλνουν μια εικόνα στην κοινωνία ότι η παιδεία ξεκινά και τελειώνει με τις σχέσεις εργοδοτούμενου και εργοδότη και όλη η συζήτηση περιστρέφεται αν θα διδάξουμε οκτώ λεπτά περισσότερα την ημέρα και αυτό αφορά μια μικρή μειοψηφία του συνόλου των εκπαιδευτικών».