Πίστωση χρόνου μέχρι την Τετάρτη δίνουν στην κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί

Τις εισηγήσεις τους, σε σχέση με το κείμενο συμφωνίας το οποίο τους απέστειλε η Κυβέρνηση την Πέμπτη το βράδυ σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στην κρίση που ταλανίζει εδώ και δυόμιση μήνες το χώρο της παιδείας, και στις οποίες κατέληξαν μετά από σχεδόν τρεις ώρες κοινή συνεδρίας, έδωσαν χθες προφορικά στην Κυβέρνηση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ,ΟΛΤΕΚ.imagew-4.aspx

Σήμερα αναμένεται να δοθούν οι εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και γραπτώς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι μια εισήγηση ως προς την αξιοποίηση της ενιαίας, της πίστωσης.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε σημερινές του δηλώσεις είπε ότι εκείνο που έχει σημασία σήμερα να τονίσουν είναι η χθεσινή ομόφωνη κοινή απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, “εξ’ ανάγκης λόγω και της χρονικής στιγμής που βρισκόμαστε και με βασικό κριτήριο την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και να μην υπάρξει άλλη αναστάτωση, να εφαρμοστεί από την πλευρά της Κυβέρνησης, με την αξιοποίηση βεβαίως μιας πρακτικής που επί σειρά εφαρμόζεται, μια πίστωσης”.

“Και στην ουσία είναι αυτό που σήμερα θα μεταφέρουμε φαντάζομαι στην διυπουργική ως θέση μας για να πάει στην Κυβέρνηση», σημείωσε.

Ανάφερε, επίσης, ότι θα αναμένουν τη δική τους αντίδραση στην εισήγηση αυτή που έκαναν και πρόσθεσε ότι την Τετάρτη τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

«Ευχόμαστε ότι θα υπάρξει ομαλότητα γιατί νομίζω ότι είναι μια πολύ θαρραλέα, πολύ σωστή και πολύ τολμηρή θέση από την πλευρά των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Θα έλεγα ότι ανάλογα θα είναι και από την πλευρά της Κυβέρνησης, και δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει, γιατί δεν αξίζει το κόπο εδώ που φτάσαμε σήμερα να μπούμε σε περιπέτειες για ένα και μοναδικό λόγο, τίποτα δεν τελειώνει σήμερα. Αν επέλθει αυτή η ομαλότητα αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος σύμφωνα με τον οποίο το δημόσιο σχολείο επιβάλλεται και είναι και απαίτηση δική μας να αναβαθμιστεί ποιοτικά. Σε περίπτωση που υπάρχει κατάληξη θα υπάρξει μια επιστροφή στην ομαλότητα γιατί και τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία είναι απειροελάχιστα, δεν επηρεάζουν την λειτουργία και ούτω καθεξής. Όταν λέμε για ομαλότητα, είναι μια πλήρης ομαλότητα και μπαίνουμε στον διάλογο», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Φυλακτού είπε ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος το μήνυμα που τους έστειλε πέραν από το μήνυμα της απαίτησης για διάλογο, είναι ότι ζητά πλέον επιτακτικά χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο, να τα επιλύσουν.