Δημοσκόπηση «Σημερινής»: Οχι πολιτών στα απεργιακά μέτρα εκπαιδευτικών

Με καθαρό και απόλυτο τρόπο η κοινή γνώμη εκφράζει τη διαφωνία της με ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και με τη λήψη οποιωνδήποτε άλλων μέτρων εκ μέρους των εκπαιδευτικών. 

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το IMR/ Πανεπιστημίου Λευκωσίαςoxiseapergiakametra για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, το 68% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στη λήψη μέτρων, ενώ 9 στους 10 ανησυχούν για την τροπή που πήραν τα πράγματα στην Παιδεία. Αξιολογώντας τη στάση των πρωταγωνιστών της αντιπαράθεσης, ένας στους δύο κρίνουν ως λανθασμένη τη στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, στις οποίες καταλογίζουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την κρίση.

Η κοινή γνώμη, εμφανώς καταβεβλημένη από την οξεία αντιπαράθεση, θεωρεί ότι τα πραγματικά προβλήματα στην εκπαίδευση έμειναν στο περιθώριο και δεν αντικατοπτρίζονται στα σημεία αιχμής που αναδεικνύουν ένθεν κι ένθεν οι πλευρές.

Οι ερωτηθέντες παίρνουν θέση και στο επίμαχο ζήτημα των απαλλαγών, με την πλειοψηφία να εκφράζει τη γνώμη ότι πρέπει να τεθεί φρένο στο υφιστάμενο καθεστώς. Το 66% των ερωτηθέντων διαφωνούν με τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών από ώρες διδασκαλίας.