Νέο σχέδιο για ΚΑ με απολύσεις, περικοπές μισθών και αποξένωση τμημάτων

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γ.Γεωργίου δήλωσε πως οι ΚΑ θα κλείσουν αν αν οι εταίροι, εννοώντας τις Συντεχνίες, δεν συνδράμουν το ΔΣ σε καταλυτική εφαρμογή του σχεδίου

 

Το νέο σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών το οποίο έγινε τις τελευταίες βδομάδες παρουσίασε χθες ο νέος πρόεδρος της Εταιρείας κ. Μαρίνος Καλλής

Την ίδια ώρα που οι Κυπριακές Αερογραμμές αφέθηκαν να πνέουν τα λοίσθια και αφέθηκαν από την κυβέρνηση να αργοπεθαίνουν ο νέος πρόεδρος της Εταιρείαςcyprusairways_607_455_577_324 κ. Μαρίνος Καλλής παρουσίασε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου το νέο σχέδιο διασωσης της Ετιαρείας που κατασκευάστηκε τις τλευταίες βδομάδες. Και προβλέπει σημαντικές περικοπές απολύσεις προσωπικού και αποξένωση τμημάτων.   Συγκεκριμένα , προανήγγειλε ότι θα μειωθούν οι μισθοί κατά 10 με 12 τοις εκατό, ενώ οι υπάλληλοι θα μειωθούν από 580 σε 385, θα αποξενωθούν τα τμήματα τροφοδοσίας και φορτίων, θα πωληθούν οι μετοχές στην «Swissport» και θα αλλάξει το πτητικό πρόγραμμα των Κυπριακών Αερογραμμών. Οπως υποστήριξε   με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξετάζει την χρηματοδότηση των Κυπριακών Αερογραμμών από το κράτος με 85 εκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο αυτό προφανώς δεν έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των Συντεχνιών, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΣΗ και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κ. Γ. Γεωργίου δήλωσε πως οι Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ) θα κλείσουν αν οι εταίροι, εννοώντας τις Συντεχνίες, δεν συνδράμουν το ΔΣ σε καταλυτική εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ζήτησαν όπως οι Κυριακές Αερογραμμές διατηρηθούν στη ζωή.

Ο βουλευτής κ. Αριστος Δαμιανού επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι υπάρχει αναγκαιότητα για εθνικό αερομεταφορέα, το οποίο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα που πρέπει αν επιλυθούν.Τόνισε επίσης πως το κόμμα του κατέληξε στα αβίαστα συμπεράσματα ότι διαδοχικοί πρόεδροι και διοικητικά συμβούλια των Κυπριακών Αερογραμμών είτε συμφωνούσαν, είτε  αναγκάστηκαν να συνταχθούν πίσω από την απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για κλείσιμο των ΚΑ.
Κατά τον κ. Δαμιανού οι ενέργειες και οι δράσεις των Διοικητικών Συμβουλίων καταλήγουν σε αυτό το αβίαστο συμπέρασμα πως, είτε ήθελαν είτε όχι, στο τέλος συμμορφώθηκαν με μια ανωτέρας προέλευσης πολιτική απόφαση ότι πρέπει να κλείσουν, τουλάχιστον, υπό τη μορφή που έχουν σήμερα οι ΚΑ.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ.Γ. Προκοπίου είπε   ότι το ΔΗΚΟ ζήτησε ως επιβάλλεται να βρεθεί σχέδιο επιβίωσης των ΚΑ, για εθνικούς λόγους αφού χρειαζόμαστε εθνικό αερομεταφορέα.
Είπε επίσης πως εάν κλείσουν οι ΚΑ θα βγει κόσμος στην ανεργία που θα πρέπει να λαμβάνουν επιδόματα.

Ο κ. Προκοπίου είπε ακόμα ότι το ΔΗΚΟ ζήτησε από τον νέο Πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ να στοχοπροσηλωθούν σε σχέδιο επιβίωσης των ΚΑ.
Ερωτηθείς εάν η εταιρεία θα μπορέσει να επιβιώσει εφόσον υλοποιηθεί η δήλωση του Προέδρου των ΚΑ Μαρίνου Καλλή για μειώσεις μισθών, απολύσεις προσωπικού και αποξένωση περιουσιακών στοιχείων, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών δήλωσε ότι πρέπει να παρουσιαστούμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ με έμπρακτη απεικόνιση υλοποίησης των όσων έχουν υποσχεθεί όπως αυτά περιλαμβάνονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του 2012.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι θα πρέπει να λέμε στον κόσμο αυτά που πρέπει και όχι αυτά που θέλει να ακούσει, ώστε να είμαστε πλέον πειστικοί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.  Αν πάμε με αρνητική συμπεριφορά των εταίρων, που δεν θα αφήσει το ΔΣ των ΚΑ να δράσει καταλυτικά προς υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης κατά τρόπο που να προσδώσει στο άμεσο μέλλον κέρδη προς την εταιρεία, τότε ναι οι Κυπριακές Αερογραμμές θα κλείσουν, πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε στο μεταξύ ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν ζητήσει παράταση της ανασκοίνωσης της απόφασης της Ευρωπαίκής Επιτροπής που αναμενόταν να εκδοθεί αύριο. Φαίνετια να έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους.