Φ. Κουβέλης: Πιθανώς η Τουρκία να προβεί σε ενέργειες έντασης εντός κυπριακής ΑΟΖ

 

Συμμερίζεται την ανησυχία για την πιθανότητα έντασης στον χώρο της κυπριακής ΑΟΖ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Φώτης Κουβέλης.imagew-3.aspx

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 247, ο κ. Κουβέλης, η ηρεμία είναι αναγκαίο συστατικό για την ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις καλές σχέσεις γειτνίασης και όχι για ένα ταραγμένο πεδίο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να προβεί σε ενέργειες έντασης εντός της κυπριακής ΑΟΖ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ένταση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας, λέγοντας ότι η άρνηση του Ερντογάν να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα δείχνει τον συνολικό τρόπο που ενεργεί. «Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ` όλα τα διεθνή φόρα», σημείωσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η αγορά των F-35 από την Τουρκία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε μια κούρσα εξοπλισμών. «Το επίπεδο των εξοπλισμών μας είναι καλό, είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου των f-16 καθώς και της αγοράς γαλλικών φρεγατών», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.