Ερχιουρμάν: «Κανένας Τ/κ δεν θα παραδοθεί σε αρχές άλλης χώρας »

Δεν υπάρχει «νομικό πλαίσιο» που να δικαιολογεί την παράδοση Τουρκοκύπριου σε αρχές άλλης χώρας, επανέλαβε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνέντευξη του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».imagew-5.aspx

Η εφημερίδα προβάλλει τις δηλώσεις Ερχιουρμάν στο σημερινό της πρωτοσέλιδο και γράφει ότι μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των μηνύσεων από την εισαγγελία της Άγκυρας εναντίον των Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν λέγοντας ότι το «σύνταγμα» ξεκάθαρα αναφέρει ότι “δεν μπορεί ένας Τ/κ να παραδοθεί στις αρχές άλλης χώρας”.

Δεν μπορεί η Τουρκία να ζητήσει την παράδοση ενός Τ/κ, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα ή εγκλήματα που διέπραξε στο ψευδοκράτος αλλά μπορεί να ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον των ατόμων αυτών αν υπάρχει νομικό πλαίσιο και στοιχεία εναντίον τους, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν συμπληρώνοντας ότι, υποχρέωση του ψευδοκράτους είναι να προστατεύει τους πολίτες του.

Ανάφερε ακόμα ότι το θέμα αυτό συζητείται με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, με την «αστυνομία» αλλά και με τις τουρκικές αρχές.

Σε ερώτηση σχετικά με την αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Πάφου για διακοπές στο εξωτερικό του «υπουργού» εργασίας, ο Ερχιουρμάν είπε ότι ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιήσουμε το αεροδρόμιο της Πάφου, δεν το έχει ποτέ χρησιμοποιήσει και ότι η απόφαση για χρήση από τον «υπουργό» είναι καθαρά προσωπική του απόφαση.