Δεύτερο γεοτρύπανο στη Μεσόγειο στέλλει ο Ερντογάν

Παρουσίασε το σχέδιο δράσης των 100 ημερών

 

Την πρόθεσή του να στείλει δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο για αναζήτηση υδρογονανθράκων γνωστοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.2484691

Μιλώντας την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου δράσεων 100 ημερών της κυβέρνησής του, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε έργα σε όλους τους κρίσιμους τομείς της πολιτικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια.

Σύμφωνα με το δίκτυο NTV, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή της Μεσογείου. Η συγκεκριμένη αναφορά διατηρεί τους φόβους και τις ανησυχίες για διεκδικήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως στα σχέδια της Τουρκίας βρίσκεται η κατασκευή τρίτης πυρηνικής ενεργειακής μονάδα της στην ανατολική Θράκη, ενώ υποσχέθηκε οικονομική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη θέση του ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου από τον οποίο και θα βγει νικήτρια.

«Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας το πρώτο σχέδιο δράσης μας για 100 ημέρες» δήλωσε ο Ερντογάν κατά την παρουσίαση του προγράμματος στο κυβερνητικό μέγαρο, σημειώνοντας πως περισσότερα από 1.000 έργα θα ολοκληρωθούν εντός 100 ημερών, εκ των οποίων 400 θεωρούνται πολύ σημαντικά και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Τόνισε δε, πως 48 από τα 400 έργα σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο Ερντογάν είπε ότι ο αγώνας που δίνει η Τουρκία στο εξωτερικό κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται αδιάλειπτα και στο διπλωματικό επίπεδο.

Μιλώντας δε, για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα επηρεαστούν οι κοινές δράσεις τους όσον αφορά την Μανμπίτζ.