ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ καλούν τον Υπουργό Παιδείας να συνεργαστεί

 

Δεν άρχισε σήμερα, όπως είχε δώσει εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο διάλογος με στόχο την εξεύρεση των τρόπων που θα επιτρέψουν την έγκαιρη  στελέχωση των σχολείων και την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως είχε συμφωνηθεί στις 27 Ιουλίου στη συνάντηση imagew-6.aspxτων εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ.

Στην ανακοίνωση των τριών οργανώσεων αναφέρει ότι “δυστυχώς, αντί να τηρηθεί κατά γράμμα η πιο πάνω ρητή εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα κλήθηκαν στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να παραλάβουν υλικό, το οποίο τελικά δεν ήταν τίποτε άλλο από τις υφιστάμενες κατηγορίες παραχώρησης εξωδιδακτικού χρόνου στη Δημοτική, τη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση, οι οποίες είναι πολύ καλά γνωστές σε όλους τους εμπλεκόμενους και συνεπώς δεν έχουν καμιά απολύτως προσθετική αξία στην έκβαση του διαλόγου”.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ζητούν εδώ και καιρό αναλυτική κατάσταση των εκπαιδευτικών αναγκών της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και της προηγούμενης, κατά τομέα, έτσι ώστε  να διαφανούν οι όποιες πρόσθετες ανάγκες. Ταυτόχρονα, προστίθεται, ζητούν αναλυτική κατάσταση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών λειτουργών στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και αλλού. Τα πιο πάνω στοιχεία είναι αυτά που θα δώσουν ώθηση στη διαδικασία του διαλόγου. όπως αναφέρεται.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καλούν τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού “να δώσει επιτέλους σχετικές οδηγίες στις Αρμόδιες Διευθύνσεις για ικανοποίηση του πιο πάνω αιτήματός μας, πριν από την πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με επιστολή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018”.

Οι οργανώσεις θεωρούν ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, “με δική του ευθύνη, έχει περιορίσει ασφυκτικά το χρονικό πλαίσιο του διαλόγου από πέντε σε τρεις μόνο μέρες, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να κωλυσιεργεί ως προς το θέμα της κατάθεσης στο τραπέζι του διαλόγου όλων των ποσοτικών δεδομένων που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, επί των οποίων θα πρέπει να διεξαχθεί ο διάλογος”.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις εκφράζουν για ακόμα μια φορά την ετοιμότητά τους για ουσιαστικό διάλογο και καλούν τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού “επιτέλους να συνεργαστεί μαζί τους για την επιτυχή έκβαση του διαλόγου. Σε αντίθετη περίπτωση ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα φέρει ακεραία την ευθύνη”.