Η Επ.Οικονομικών ζητά ενημέρωση απο τον ΥΠΟΙΚ για το έλλειμμα στο ταμείο συντάξεων του ΡΙΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υπουργό Εσωτερικών και την Διοίκηση του ΡΙΚ, ώστε να την ενημερώσει κατά πόσο υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του αναλογιστικού ελλείμματος του ταμείου συντάξεως του ΡΙΚ, το οποίο ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 110 εκ. ευρώ.ΡΙΚ111

Η Επιτροπή θα ζητήσει ενημέρωση για το κατά πόσο το ΡΙΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει και να παγώσει τη λειτουργία του σχεδίου συντάξεων και να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο σχέδιο, ίσως με κάποιο ταμείο προνοίας, στο οποίο να συνεισφέρουν οι υπάλληλοι του οργανισμού. Ζητείται, επίσης έρευνα όσον αφορά τη διαχείριση του Ταμείου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος εξήγησε ότι με τον τερματισμό λειτουργίας του ταμείου παύει να υπάρχει έλλειμμα, αφού θα υπάρχουν πλέον ανάγκες μόνο για τα ρευστά διαθέσιμα που θα χρειάζονται κάθε χρόνο για να καλύψουν τις ανάγκες όσων αφυπηρετούν. Παρόμοια διευθέτηση είπε, έγινε και στο δημόσιο τομέα.Προειδοποίησε παράλληλα ότι από το 2016 δεν θα υπάρχουν ρευστά διαθέσιμα για να πληρώνονται οι συντάξεις των υπαλλήλων του ΡΙΚ και ζήτησε από την Κυβέρνηση να πει τι θα γίνει τότε.