Το ΑΚΕΛ για την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου

Σε δήλωση του ο  Χρίστος Χριστοφίδη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, αναφέρει για την σημαντικότατη απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Επανερχόμαστε στο θέμα της σημαντικότατης απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση Βγενόπουλου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω της ελλιπούς τοποθέτησης της κυβέρνησης.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ουσία της υπόθεσης υπήρξε ο ισχυρισμός Βγενόπουλου ότι η Λαϊκή Τράπεζα οδηγήθηκε στο κλείσιμο λόγω λαθών, παραλείψεων και πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης Χριστόφια. Μάλιστα πολύ πιο συγκεκριμένα επέρριπτε ευθύνες στον τότε Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία. Η νομική υπηρεσία του κράτους υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας με μοναδικό μάρτυρα υπεράσπισης τον Κίκη Καζαμία. Τον οποίον προφανώς επέλεξε για την αξιοπιστία του. Αξιοπιστία που αποδείχτηκε και στο Δικαστήριο δικαιώνοντας την επιλογή της Νομικής Υπηρεσίας.
Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού δεν είχε την πολιτική αβρότητα να απονείμει τα εύσημα όπου έπρεπε, ούτε να ασχοληθεί με την πολιτική ουσία της απόφασης.
Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Δεν θα αναμέναμε τίποτα διαφορετικό από μια κυβέρνηση που για λόγους σκοπιμότητας σέρβιρε για χρόνια στο λαό ένα διαφορετικό αφήγημα και έχει επιδείξει τη μικροψυχία της πολλές φορές. Αυτή όμως ήταν μια νίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας με κέρδος για τον κυπριακό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια.
Θα επανέλθουμε πολύ πιο συγκεκριμένα όταν μελετήσουμε επισταμένα την απόφαση.
Συγχαίρουμε για ακόμη μια φορά το Γενικό Εισαγγελέα και την υπηρεσία του για τη δουλειά που έκαναν. Η ορθότητα και η αξιοπιστία του μοναδικού μάρτυρα υπεράσπισης, του Κίκη Καζαμία, συνέβαλε τα μέγιστα. Συγχαίρουμε και όσους άλλους συνέβαλαν σε αυτή τη δικαστική επιτυχία.
Αναμένουμε από τους κυβερνώντες επιτέλους ολοκληρωμένη τοποθέτηση μακριά από σκοπιμότητες και μικροψυχίες.»