Την Τετάρτη αναμένεται η τελευταία λέξη της Ε.Ε. για τις Κυπριακές Αερογραμμές!

cyprusairways_607_455_577_324

Την Τρίτη θα δοθεί ο 13ος στο προσωπικό!

 

Μεγάλη Βδομάδα ξεκινά σπό σήμερα στις Κυπριακές Αερογραμμές καθώς όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί και να ληφθεί οριστική απόφαση για ττην τύχη της Εταιρείας από το Κολλέγιο των Επιτρόπων της Ευρωπαίκής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα είναι στην ατζέντα και πιθανότατα να εκδοθεί τελική απόφαση- η οποία αναμένεται να είναι καταδικαστική με αποτέλεσμα να γραφτούν τίτλοι τέλους για την αεροπορική εταιρεία της Κϋπρου με όλες τις τραγικές συνέπειες για το προσωπικό, καθώς και για τον τουρισμό, την οικονομία, και για την ίδια την Κύπρο.

Οπως έγκυρα πληροφορούμαστε έχουν δοθεί οδηγίες να επισπευσθεί η παραχώρηση του δεκατου τρίτου μισθού στο προσωπικό της Εταιρείας την ερχόμενη Τρίτη. Ουδέποτε στο παρελθόν δόθηκε τόσο νωρίς ο δέκατος τρίτος μισθός, γεγονός που δεν φαίνετια να είναι τυχαίο. Παράλληλα αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση του Ταμείου Προνοίας του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή ότι θα διαλυθεί το ταμείο αυτό των υπαλλήλων και ο καθένας θα λάβει την μερίδα του, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το έλλειμμα των € 14 εκ. περίπου θα καλυφθεί, σύμφωνα και με την διαβεβαίωση που έδωσε γραπτώς ο Υπουργός Οικονομικών.

Αύριο Δευτέρα, όπως πληροφρούμαστε   έχει καθοριστεί τηλεδιάσκεψη στην οποία από πλευράς Λευκωσίας θα συμμετάσχουν στελέχη της Εταιρείας και του Υπουργείου Οικονομικών και θα γίνει συνομιλία με την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού των Βρυξελλών.   Οι εκπρόσωποι των Κ.Α. θα ζητήσουν παράταση της ημερομηνίας ανακοίνωσης της απόφασης της Ευρωπαίκής Επιτροπής τουλάχιστον για τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο, πηγές με τις οποίες επικοινωνήσαμε χαρακτήρισαν πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή αυτή η εισήγηση, γιατί τα πράγματα έχουν ήδη μεθοδευτεί και βρίσκονται στο στάδιο της οριστικοποίοης τους. Ας σημειωθεί ότι στην εταιρεία έχουν δοθεί οδηγίες σε συγκεκριμένα στελέχη να έχουν έτοιμο σχέδιο δράσης για να υπάρξει ομαλότητα και προστασία της περιουσίας των ΚΑ, από την ώρα που θα εκδοθεί η απόφαση των Βρυξελλών μέχρι τη στιγμή που η εταιρεία θα παραδοθεί στον εκκαθαριστή. Επίσης θα υπάρξει φροντίδα ώστε να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις επαναπατρισμού επιβατών, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διασυρμός της χώρας μας .

Στο Υπουργείο Οικονομικών και στις Κυπριακές Αερογραμμές θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα εκδοθεί η απόφαση από την ΕΕ αυτή θα είναι αρνητική και θα σημάνει το κλείσιμο. Αυτό άλλωστε το είχε επισημάνει και ο νομικός σύμβουλος της εταιρίας κ. Πόλυς Πολυβίου με πρόσφατη δήλωσή του στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία η απόφαση κατά 99% θα είναι καταδικαστική για τις ΚΑ.