Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποδέκτηκαν την πρόσκληση του Προέδρου για σύσκεψη στις 27 Ιουλίου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε σε σύσκεψη τους συνδικαλιστικούς φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, στις 10.30π.μ.imagew

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, «είναι μια πρόσκληση σε ελεύθερο και ανοικτό διάλογο, χωρίς ημερήσια διάταξη, με αντικείμενο τον εξορθολογισμό και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στη δημόσια εκπαίδευση».

Στόχος, αναφέρει επίσης, είναι η βελτίωση της παιδαγωγικής λειτουργίας και των μαθησιακών αποτελεσμάτων του δημοσίου σχολείου, προς όφελος των παιδιών και των νέων, όπως και ευρύτερα της κοινωνίας.

εκπαιδευτικές οργανώσεις αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας
ΚΥΠΕ – Δήμητρα ΝικολάουΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/07/2018 16:48


Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ αποδέχτηκαν τη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για συνάντηση στις 27 Ιουλίου, στις 10:30.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, είπε πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προσέρχονται με καλή διάθεση και με τεκμηριωμένες θέσεις, για το καλό όλων και πρωτίστως του δημόσιου σχολείου.

Ανέφερε, επίσης, πως είναι μια σημαντική εξέλιξη, την οποία οι εκπαιδευτικοί χαιρετίζουν.

«Αυτή η συνάντηση ήταν κάτι που και εμείς επιθυμούσαμε. Μια συνάντηση, δηλαδή, με ανοικτή ατζέντα σε σχέση με τα θέματα του εξορθολογισμού. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης,  το οποίο ελπίζουμε να είναι τέτοιο, που να σημάνει και το τέλος της κρίσης σε σχέση με το χώρο της εκπαίδευσης», σημείωσε.