Προς πώληση πακέτο ΜΕΔ της Τράπεζας Κύπρου σε Apollo, Pimco και Lone Star


Τα επενδυτικά ταμεία Apollo Global Management, Pimco και  Lone Star επιθυμούν να αγοράσουν κάποια από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) της Τράπεζας Κύπρου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία η Τράπεζα σκοπεύει να πουλήσει, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.imagew-3.aspx

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει με την λεγόμενη προσφορά Project Helix τον Αύγουστο, δήλωσαν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν αφού οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες.

Η τράπεζα επανέλαβε τη θέση ότι θα μειώσει τα επισφαλή δάνεια “τόσο μέσω οργανικής όσο και ανόργανης δραστηριότητας”, σύμφωνα με μια δήλωση μέσω email από μια εξωτερική εκπρόσωπο της Τράπεζας Κύπρου με έδρα το Λονδίνο, η οποία δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Όπως αναφέρεται, αμερικάνικα επενδυτικά ταμεία δείχνουν ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία τραπεζών της νότιας Ευρώπης,  με την Lone Star να έχει αποκτήσει τον περασμένο μήνα ένα χαρτοφυλάκιο ισπανικών περιουσιακών στοιχείων  πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και την Pimco να ενδιαφέρεται για συγκεκριμένο μερίδιο στην Ελληνική Τράπεζα.

Εκπρόσωπος της  Pimco δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, την ώρα που εκπρόσωποι της Lone Star και της Apollo αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Άλλο ενδιαφερόμενο μέρος για τα δάνεια της τράπεζας Κύπρου είναι η B2Holding ASA, μια Νορβηγική εταιρεία που ειδικεύεται σε προβληματικά τραπεζικά δάνεια.  Ενδιαφέρεται για την από κοινού επένδυση με οποιονδήποτε αγοραστή των επισφαλών δανείων, με σκοπό την εξυπηρέτησή τους, δήλωσε τηλεφωνικά στο Bloomberg ο Ράκης Χριστοφόρου, διευθύνων σύμβουλος του κυπριακού βραχίονα της εταιρίας, B2Kapital, με έδρα το Όσλο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η B2Kapital ολοκλήρωσε την αγορά πακέτου δανείων από την Ελληνική Τράπεζα ύψους περίπου 144 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου στοχεύει αυτό το χρόνο, σε μια «οργανική» μείωση των προβληματικών δανείων της ύψους 2 δις. ευρώ.