Πρώτη ταυτοποίηση σορού ενός από τους 43 εξαφανισμένους φοιτητές στο Μεξικό

 

8C23F4A8EB3AEBD2D8EA5BE21C4CEA0B

Διαδήλωση το Σάββατο για τους 43 φοιτητές: Η υπόθεση έχει εξοργίσει το Μεξικό δείχνοντας τον στενό εναγκαλισμό των καρτέλ με τις κρατικές δομές

Δύο μήνες μετά την εξαφάνιση των 43 φοιτητών στην Ιγκουάλα του Μεξικού, φαίνεται πως ανακύπτει το πρώτο ακλόνητο στοιχείο που επιβεβαιώνει το τραγικό τους τέλος: Αξιωματούχοι και συγγενείς ενός από τους εξαφανισμένους αναφέρουν πως ταυτοποιήθηκε μία από τις απανθρακωμένες σορούς ως εκείνη του εξαφανισμένου Αλεξάντερ Μόρα.

Ιατροδικαστές από την Αργεντινή και την Αυστρία εξετάζουν τα λείψανα που βρέθηκαν σε ένα μαζικό τάφο σε χωματερή στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μεξικό. Οι φοιτητές θεωρείτα πως απήχθησαν από διεφθαρμένους αστυνομικούς τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε μέλη καρτέλ ναρκωτικών.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Γενικός Εισαγγελέας, μέλη της συμμορίας σκότωσαν τους φοιτητές και έπειτα έκαψαν τα πτώματά τους προκειμένου να καταστρέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η υπόθεση έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής στο Μεξικό για τον «στενό εναγκαλισμό» των καρτέλ με κρατικές δομές.