Τα επόμενα τους βήματα συζητούν αύριο τα ΚΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων

 

Συνέρχονται αύριο το πρωί τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, αρχικά χωριστά και στη συνέχεια, σε κοινή συνεδρία, για να συζητήσουν τα επόμενα τους βήματα.imagew.aspx

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι θα συνέρχονται αύριο για να συζητήσουν τα επόμενα τους βήματα.

«Όταν λέμε επόμενα βήματα, εννοούμε εξαγγελίες για πρόσθετα μέτρα πέραν από την κινητοποίηση που ήδη ανακοινώθηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης θα φέρει στο κοινό τραπέζι τα δικά της μέτρα, ενδεχόμενα και κοινά, τα οποία θα υιοθετηθούν από τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια στην κοινή συνεδρία», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι αυτό που τους ενόχλησε από την αρχή «είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκαν πράγματα για εμάς χωρίς εμάς», δηλαδή η εξουδετέρωση των θεσμικών διαδικασιών διαλόγου που υπήρχαν για δεκαετίες.

«Θέλουμε τον διάλογο από μηδενικής φάσης, δηλαδή χωρίς προαποφασισμένα μέτρα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το διδακτικό χρόνο των μελών της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Σωκράτους είπε ότι όλη η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ είχε διδακτικό χρόνο στα σχολεία, απλώς γινόταν παραχώρηση κάποιου χρόνου για να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική διεκπεραίωση των καθηκόντων τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ο στόχος των αυριανών συνεδριάσεων είναι η αξιολόγηση της κατάστασης μέχρι τώρα και σίγουρα ο καθορισμός των επόμενων βημάτων.

«Βήματα τα οποία θα αποφασιστούν αύριο. Δηλαδή αύριο μπορεί να ληφθούν αποφάσεις και για το τι θα γίνει το Σεπτέμβρη. Το ζητούμενο, όμως, για μας αύριο, δεν είναι τα μέτρα. Το ζητούμενο είναι να πεισθεί πλέον η Κυβέρνηση ότι το διατάζω και αποφασίζω δεν το αποδεχόμαστε. Το ζητούμενο είναι μέσα από διάλογο να επιστρέψουμε σε ειλικρινή, δημοκρατικό και ουσιαστικό διάλογο για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ελπίζουν ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να μην φτάσουν στην 1η Σεπτεμβρίου και να έχουν τα προβλήματα.