Συνήγορος της κατοχικής Τουρκίας ο Ακιντζί

Συνήγορος της Τουρκίας εμφανίστηκε χθες ο κατοχικός ηγέτης μετά την συναντηση που είχε με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι  και στην οποία συμμετείχαν ο ψευδοπρόεδρος της λεγόμενης βουλής  Τεμπεριουκέν Ουλουτσάι και ο ψευδοπρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουμάν.imagew

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση υποστήριξε ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για επίτευξη λύσης και ότι η Τουρκία υποστηρίζει λύση στη βάση της ισότητας των δύο πλευρών, ενώ επέρριψε την ευθύνη για τη μη επίτευξη λύσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για την οικονομική και χρηματοπιστωτική πρόοδο του ψευδοκράτους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει λύση του Κυπριακού, αλλά χρειάζεται, όπως ανέφερε, η συνδρομή της ελληνοκυπριακής πλευράς, που θα πρέπει να δει το πρόβλημα μέσα από μια νέα προσέγγιση.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ακόμα ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί σύντομα τα κατεχόμενα.

Ο Τεμπεριουκέν Ουλουτσάι ανέφερε πως οι  ί «εορτασμοί» στα κατεχόμενα για την τουρκική εισβολή στέλνουν μήνυμα ειρήνης και έκανε λόγο για εποικοδομητική στάση της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό.

Τέλος, ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουμάν είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αντιπροσωπεύονται σε διεθνές επίπεδο και ισχυρίστηκε ότι έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για λύση.