Μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Ακρούντα

 

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έξι κοινότητες και δήμους

 

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στην Ακρούντα, imagewη οποία συνεχίζει να καίει ξηρά βλάστηση και άγρια χόρτα, σε δύσβατη περιοχή, την ώρα που η ηλεκτροδότηση σε κοινότητες και Δήμους της περιοχής έχει διακοπεί, αφού κάηκαν πάσσαλοι της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το έργο της πυρόσβεσης από επίγεια μέσα δυσχεραίνει το απροσπέλαστο της περιοχής και έτσι στα σημεία αυτά επιχειρούν τα εναέρια μέσα, που ενεργοποίησε το σχέδιο “Ίκαρος”.

Κατοικίες που βρίσκονται κοντά στη φωτιά προστατεύονται, ενώ συνολικά συμμετέχουν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ από το Τμήμα Δασών, δυο της Επαρχιακής Διοίκησης, τρία της Πολιτικής Άμυνας και ένα του Ταμείου Θήρας, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Από αέρος επιχειρούν τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων και ένα της Εθνικής Φρουράς.

Λόγω βλάβης που υπέστησαν πάσσαλοι της ΑΗΚ από τη φωτιά, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε Ακρούντα, Φοινικάρια, Μαθηκολώνη, Γερμασόγεια, Άγιο Αθανάσιο και μέρος της Παρεκκλησιάς.