Η Δ.Ο. ΑΚΕΛ για τη Λεωφόρο Στροβόλου

 Η   Δημοτική  Ομάδα ΑΚΕΛ Στροβόλου με ανακοίνωση της αναφέρεται στη θέση που δατύπωσε  για την Λεωφόρο Τσερίου κατα τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα πιο κάτω:Unknown-2
«Στην ψεσινή συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου κληθήκαμε να τοποθετηθούμε πάνω στις «νέες» προτάσεις των αρμοδίων τμημάτων για τον σχεδιασμό που αφορά την λεωφόρο Τσερίου.
Η Δ.Ο του ΑΚΕΛ με αφετηρία τις διαχρονικές τις θέσεις και τοποθετήσεις, τις εναλλακτικές μας προτάσεις που κατά την άποψη μας μπορούν να δώσουν διεξόδους στην σημερινή στασιμότητα τοποθετηθήκαμε αποφασιστικά και με σαφήνεια αρνητικά απέναντι στην πρόταση που αρχικά κατατέθηκε
Στην ουσία είχαμε απέναντι μας μία επανάληψη της παλαιότερης φιλοσοφίας που εμείς τεκμηριωμένα απορρίψαμε (λεωφόρος με 3 λωρίδες κυκλοφορία-ύπαρξης διαχωριστικής νησίδας).
Τι προτείναμε ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου
1.    Ο Δήμος άμεσα   να αναλάβει την ευθύνη να ετοιμάσει δικό του σχεδιασμό  εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων (6μήνες). Αυτός ο σχεδιασμός να παλέψουμε όπως υιοθετηθεί και υλοποιηθεί από τα αρμόδια τμήματα (πολεοδομία – δημόσια έργα).

2.    Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του σχεδιασμού πρέπει να είναι τα ακόλουθα:
·           Δρόμος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας
·           Χωρίς διαχωριστική νησίδα
·           Να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι άνθρωποι και όχι τα οχήματα
·           Ασφαλής πρόσβαση των πεζών, ΑΜΕΑ, ποδηλάτων
·           Επαρκής χώροι στάθμευσης, πεζοδρόμια, φωτισμός, χώροι πρασίνου
·           Να διασφαλίζει τη σημερινή αλλά και την αυριανή ορθολογιστική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής
·
3.    Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση επιτέλους όπως υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της αυτές που έλαβε και δημόσια διακήρυξε παραμονές των τελευταίων προεδρικών εκλογών (να προχωρήσει ο σχεδιασμός της λεωφόρου Τσερίου στην βάση των απόψεων της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ αλλά και της τοπικής κοινωνίας).

4.    Η Δ.Ο ΑΚΕΛ παράλληλα έκφρασε σοβαρές αμφιβολίες και ανησυχίες για την ετοιμότητα αλλά και την συνέπεια των αρμοδίων τμημάτων να προχωρήσουν σε σχεδιασμούς που προφανώς διαφωνούν, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τον πρότερο βίο της κυβέρνησης η οποία δίνει απλόχερα υποσχέσεις και εξαγγελίες οι οποίες καταλήγουν σε πυροτεχνήματα δήλωσε την ετοιμότητα της να καταθέσει εναλλακτικό σενάριο προκειμένου να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε ένα νέο αδιέξοδο.»